Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odlučila

Vlada: Nema naknada za prijevoz ni dnevnica, a ukida se i pravo na povećanje plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada donjela odluku o ukidanju naknada za prijevoz, dnevnice, te se ukida pravo na povećanje plaće s osnova radnog staža 4, 8, i 10 posto.

Vlada je prihvatila nacrt Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi po kojem se neće isplaćivati naknada za prijevoz, jubilarne naknade i dnevnice, te se ukida pravo na povećanje plaće s osnova radnog staža (4, 8, i 10 posto) za vrijeme dok se Hrvatska nalazi u proceduri prekomjernog deficita.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Kunst: Vlada s pozicije poslodavca potpisuje kolektivne ugovore, a potom ih izigra!

Očekuje se da će se sklapanjem tog Kolektivnog ugovora ostvariti godišnje uštede od oko 22 milijuna kuna. S obzirom da se predlaže sklapanje Kolektivnog ugovora s danom 1. travnja, u ovoj godini očekuju se uštede od oko 18 milijuna kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne skrbi i mladih Milanka Opačić zahvalila je svim djelatnicima u sustavu socijalne skrbi i njihovom sindikatu što su pokazali 'veliku razinu odgovornosti i svijesti u kakvom se stanju nalazi proračun'.

'Mislim da je ovo puno bolji put od raskidanja kolektivnog ugovora, što onda djelatnike ostavlja nezaštićenim', rekla je Opačić dodavši kako su zaposleni u sustavu socijalne skrbi pokazali visoku razinu odgovornosti.

Sjednica Vlade nakon burne saborske rasprave o proračunu

Vlada je amandmanom na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, prihvatila prijedloge saborske oporbe i dijela stranaka vladajuće koalicije da se ne smanjuje broj članova izbornih povjerenstava, kao i prijedlog da izborna povjerenstva ne moraju pokrivati najmanje deset biračkih mjesta.

Vodeći se stajalištima parlamentarnih klubova i do sada dosegnutim standardima da se izborna pravila ne mijenjaju u godini prije izbora, Vlada predlaže amandman da izborna povjerenstva ne moraju pokrivati najmanje deset biračkih mjesta, a neće se smanjivati ni broj članova biračkih odbora s deset na šest, kazao je ministar uprave Arsen Bauk.

Mrsić: 'Ukoliko postoji jedan radnik na crno odmah ćemo zatvorit poslovni prostor'

Uštede koje je Vlada planirala postići ranije predloženim izmjenama zakona, rekao je Bauk, postići će se djelomičnim smanjenjem iznosa nakanade za rad u biračkim odborima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene