Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer se vratio s puta

Sjednica Vlade nakon burne saborske rasprave o proračunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Vlade moglo se čuti kako je iz zaliha državog proračuna radi arbitraže sa Slovenijom odobreno oko osam milijuan kuna.

Linić je rekao kako ministarstvo financija odobrava sredstva iz proračunskih zaliha za arbitražu između Slovenije i Hrvatske. Državni proračun tako će ostati kraći za 183.000 dolara za troškove kartografa i 800.000 funti za troškove odvjetničkih ureda, odnosno ukupno više od 8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Na dnevnom redu Sjednice, između ostalog su bile i izmjene Zakona o transparentnosti tokova javnih sredstava. Ministar financija Slavko Linić objasnio je da primjerice, poduzetnici s posebnim ovlastima, kao javni prijevoznici, moraju voditi posebne evidencije jer je to bitno za odnose prema cijenama javnih usluga.

Rasprava o izmjeni ZOR-a: Nema dogovora između sindikata i HUP-a

Ministar branitelja Predrag Matić govoreći o stručnom osposobljavanju i zapošljavanju hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, rekao je da će ove godine kroz Programe potpora zapošljavanja vrijedne 19 milijuna kuna zaposliti 1.050 hrvatskih branitelja.

Na Sjednici se moglo čuti i kako je humanitarnim raziniranjem u 2014. planirano razminirati milijun metara kvadratnih minsko sumnjivih područja.

Ministar Linić izvijestio je o odluci o davanju suglasnosti za pristupanje Republike Hrvatske sporazumima sklopljenim između Europske zajednice, odnosno Europske unije, njezinih država članica i duhanskih tvrtki Philip Morris, Japan Tobacco International, British - American Tobacco i Imperial Tobacco Limited o suradnji na suzbijanju krijumčarenja cigareta. Duhanske tvrtke će Europskoj Komisiji isplatiti novčane naknade zaplijenjenih cigareta svoje marke, a EK će taj iznos podijeliti među članicama, prema određenim kriterijima, rekao je Linić.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izvijestio je kako će u 2014. i 2015. godini, u sklopu fondova EU za ribarstvo, hrvatskim ribarima biti dostupno 66 milijuna kuna.

Ministrica Milanka Opačić na Vladi je rekla kako će Ured za javnu nabavu provoditi nabavu za 624 korisnika, umjesto dosadašnjih 30-tak, što će, kako kaže, donijeti veće uštede i transparentniju nabavu.

Ministar Ivan Vrdoljak, govoreći o prijedlogu odluke o utvrđivanju plaće predsjednika i članova Uprave Agencije za ugljikovodike, rekao je da njihove plaće ne smiju biti veće od plaća ministara.

Prihvaćen je i prijedlog odluke Mirele Holy, Davora Bernardića i Damira Kajina, o proglašenju 'Nacionalnog dana Nikole Tesle', s nešto izmjenjenim nazivom: 'Nacionalni dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacije'.

Nakon Sjednice Vlade, premijer Zoran Milanović održat će konferenciju za novinare koju ćete moći uživo pratiti na Dnevnik.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene