Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog proračunskih rezova, do lipnja nema više trajektne linije Rijeka-Dubrovnik, a od ovih dana smanjen je i broj putovanja na još nekim linijama, time se štedi oko 35 milijuna kuna. No to nije dovoljno, Vlada sada namjerava povećati cijene karata.


Dok su Hvarani ovih dana izgubili jedno putovanje dnevno van sezone, na Brač se može jednako često kao i prije. No glavna tema na trajektu za Supetar danas je bila najava poskupljenja karata. Otočani imaju popust na karte, pa im prijevoz nije toliko skup, no u Supetru se plaše da će im veće cijene otjerati goste. Kad bi trebalo doći do poskupljenja i kolikog još se ne zna precizno. Agencija za obalni linijski pomorski promet trenutno radi na izračunu novih cijena i njihova učinka.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme" Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

'Na prijedlog brodara i katamaranske linije koje su zaista jeftine u odnosu na europske cijene karata sagledava se mogućnost, agencija gleda liniju po liniju, da bi vidjela iznašla rješenje, ako bi došlo do poskupljenja za svaku liniju posebno', kaže Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski promet. Napominju, da poskupljenje ne bi bilo linearno, nego za svaku liniju posebno. Tvrde, neke su karte doista jeftine i otočani ne bi trebali primijetiti razliku.

'Sućuraj-Drvenik je relacija, odnosno otočna cijena karte je četiri i po kune i ta bi realno cijena trebala bit 6 kuna. Zar ne zaslužuje ta karta cijenu od 6 kuna odnosno red veličine jedne kave', dodaje Franičević. Ističe i da bi više mogle poskupiti neke katamaranske karte, čija se cijena do sada također mogla uspoređivati s cijenom kave u kafiću. No, otočani ipak strahuju da bi to moglo još povećati njihove troškove života.