Vlada je iza zatvorenih vrata predložila tri nova hrvatska člana Uprave Ine umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića od kojih su i ranije zatražene ostavke.

Galerija Ilustracija Ilustracija Emanuel Kovačić +2 Hrvoje Šimović

''Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru (NO) Ine imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci'', priopćeno je iz Banskih dvora nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Skalicki je bio generalni direktor Shella za Hrvatsku od 1998. do 2003. godine, a nakon toga je radio u Milanu na Shellovim poslovima na razini Mediterana i Europe.

Šimović dolazi s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Kovačić je glavni savjetnik za vanjske subjekte Ine te ima iskustvo iz Cemexa gdje je bio direktor pravnih poslova.

USKOK i DORH I kriminalci plaču: DNEVNIK.hr doznaje koliko im je imovine država oduzela, što još sve čuva, ali i koji je ključan problem

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade pozvao je na odgovornost odnosno ostavke cijelu Upravu Ine, uključujući i hrvatske članove te je poručio da će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina.

"Mađarska strana je dobro razumjela jasnoću naše poruke, a isto očekujemo i od hrvatskih članova uprave", rekao je Plenković.

Istaknuo je da je afera pronevjere u trgovanju Ininim plinom napravila veliku reputacijsku štetu Ini i državi te kako je zgrožen da se nitko od hrvatskih članova uprave Ine nije ni oglasio u zadnja četiri tjedna.

Danijel Žamboki Šef Agencije koju se proziva zbog pljačke u Ini dao ostavku: Što čeka ostale?

''Za mene je to diskvalifikatorni element, i oni će biti razriješeni", rekao je Plenković.

Kaže kako postoji rješenje za to da oni ne dobiju otpremninu i da će se više od tome znati nakon sjednice Nadzornog odbora Ine koja je zakazana za srijedu.


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju