Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je održava redovnu sjednicu, na kojoj je, između ostalog imenovala odbore za pregovore sa sindikatima.


Vlada je u srijedu na redovnoj sjednici imenovala pregovaračke odbore za pregovore sa sindikatima o izmjenama kolektivnih ugovora za javne službe i državne namještenike te o osnovici plaće za zaposlene u tim službama, a za predsjednika tih odbora imenovan je potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Vezani članci Sjednica Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Beroš objasnio dilemu umire li se s koronom ili od korone, Plenković: ''Unatoč epidemiji obilježit ćemo Jasenovac i Bljesak'' Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Vlada donira 43 milijuna kuna bolnici u Mostaru, premijer Plenković o odgovornosti za proboj virusa u dom u Splitu

Ministar Tomislav Tolušić rekao je da vlada odlukom o smanjenju broja agencija ukida Agenciju za regionalni razvoj i priklanja se SAFU-u.

Vlada je imenovala i zamjenicu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Sonju Bošnjak, za nacionalnog koordinatora za programe pomoći i suradnje s Europskom unijom.

Vlada je isto tako Saboru uputila prijedlog da prihvati odluku o proglašenju 2016. "Godinom Nikole Šubića Zrinskog".

Sindikati državnih i javnih službi traže povećanje plaća za šest posto, na temelju sporazuma o rastu osnovice za plaće u slučaju rasta BDP-a za dva i više posto u dva kvartala. U Vladinu prijedlogu proračuna za ovu godinu nije planirano za tu svrhu potrebnih 1,8 milijardi kuna.

Osigurana su sredstva za rast plaća od 0,5 posto po godini staža te za radnike koji čekaju isplatu minimalnih plaća prema Zakonu o osiguravanju potraživanja uslijed stečaja poslodavca. Prema ranijim najavama, pregovori Vlade i sindikata trebali bi početi 21. ožujka.