Tomislav Ćorić
Tomislav Ćorić Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u utorak kako će se javni natječaj za mjesto predsjednika Uprave Janafa provesti čim to bude moguće, a potvrdio je da je nekoliko navrata bio gost u "klubu" Dragana Kovačevića, osumnjičenog u aferi JANAF.


"S obzirom na statutarne odredbe društva Janaf d.d., potrebno je imenovati osobu koja će biti obnašatelj dužnosti do izbora novog predsjednika uprave putem javnog natječaja", rekao je Ćorić novinarima uoči užeg kabineta Vlade.

Vezani članci Odvjetnici Dragana Kovačevića pred USKOK-om - 2 Odvjetnici Dragana Kovačevića ponovo u USKOK-u: "I dalje tvrdimo da nije kriv" Tomislav Ćorić Vlada imenovala novog šefa Janafa: Evo kako je ministar Ćorić odgovorio o ostavljanju mobitela u famoznom Klubu

Dodao je kako će se javni natječaj provesti "čim to bude moguće".

Novinari su ministra pitali i je li ikada bio gost u takozvanom "klubu" Dragana Kovačevića, osumnjičenog u aferi Janaf.

"Gospodina Kovačevića znam od 2013. godine, prije svega po ekonomskim pitanjima u toj fazi, a onda nakon toga s obzirom na činjenicu da sam bio resorni ministar u njegovom resoru, družili smo se čitav niz puta, u nekoliko navrata sam bio i gost u njegovom klubu", kazao je Ćorić.

Dodao je da ga je zadnji put vidio prije par tjedana.

Kako prenose mediji, "klub" u Slovenskoj ulici u Zagrebu prostor je, u vlasništvu Kovačevićeve tvrtke, u kojem je on priređivao druženja za gospodarstvenike, osobe iz javnog života i dužnosnike najvišeg ranga.

Vlada će sutra predložiti razrješenje Dragana Kovačevića s čelnog mjesta Janafa. Uoči užeg kabineta Vlade ministri o slučaju nisu bili pričljivi, a i od premijera su dobili uputke da se suzdrže od komentiranja. Ćorić je jedini priznao da se družio u tom objektu, ali kako Kovačevića zna otprije ta druženja nisu sporna, javio je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago s Markova trga te dodao kako će Nadzorni odbor Janafa predložiti da se predsjednik uprave razrješi. Još se ne zna kada će biti novi natječaj, a do tad bi tvrtku trebao voditi netko od članova uprave.

Bago je, osim Ćorića, i ostale ministre pitao jesu li se družili s Kovačevićem u "klubu", na što su mu odgovarali da nisu.

"Nisam vam ja baš za takva druženja", rekao je Mario Banožić, ministar obrane, a ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek kazala je da puno radi i nema vremena za druženja.