Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži izmjene 'lex Perković'

Reding: Odnosi Hrvatske i EU godinama bi mogli biti opterećeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding ponovno je od Hrvatske zatražila promjenu spornog zakona kojim se regulira primjena europskog uhidbenog naloga. Kaže da bi u suprotnom odnosi EU i RH mogli biti godinama opterećeni.

Hrvatska mora korigirati europski uhidbeni nalog (EUN) jer će, u protivnom, odnosi Hrvatske i Europske unije biti godinama opterećeni, rekla je za agenciju ANSA potpredsjednica Europske komisije i europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reding kritizirala Hrvatsku: VIDEO 'Ovo je ozbiljno kršenje zakona, ali prije svega povjerenja!' Slika nije dostupna Oštre kritike Oporba se obrušila na Vladu: Hitno mijenjajte 'lex Perković'!

>> 'Europska komisija očekuje poštivanje zakonodavstva EU'

'Promjena zakona dva dana prije pristupa Europskoj uniji nije samo teško kršenje zakona već i izigravanje povjerenja koje je svih preostalih 27 država članica i europskih institucija dalo Hrvatskoj', dodala je Reding.

Povjerenica traži promjenu hrvatskog zakona koji se treba prilagoditi europskom pravu.

'Komisija raspolaže svim potrebnim instrumentima provjere da će to Hrvatska učiniti', zaključila je Reding i pozvala se na članak 39. Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Članak 39. predviđa 'odgovarajuće mjere' od kojih bi jedna mogla biti i uskraćivanje novca iz fondova EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene