Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u tijeku

Odbio je pomoć: 30-godišnjak koji je nestao nakon prevrtanja kanua na rijeci Dravi još nije pronađen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 30-godišnjim je muškarcem u tijeku potraga na rijeci Dravi kod Osijeka. Nestali je bio u kanuu s još dvije osobe kada se kanu prevrnuo. Sve se dogodilo u blizini Motonautičkog kluba Neptun, preko puta zoološkog vrta, u subotu oko 17 sati.

Porinuli su plovila u Dravu 300-ak metara uzvodno od Neptuna, kod betoniranog spusta za čamce, i u jednom se trenutku jedan od kanua, onaj koji se posljednji otisnuo od obale, prevrnuo. Tri mladića našla su se u Dravi i počela su plivati prema obali, a njihovi su prijatelji u svojim kanuima već bili nizvodno, na putu prema pješačkom mostu.

Netom prije što su muškarci porinuli kanue u Dravu, do istog se spusta jet-skijem dovezao jedan muškarac, koji je muškarce upozorio da budu oprezni jer je na tom dijelu jako opasno zbog privezanih šlepova i jakih struja. Muškarac je krenuo prema svom kombiju i prikolici, namjeravajući izvući jet-ski, kada je čuo vrisku i vidio da se jedan od kanua prevrnuo 15-20 metara od spusta, prenosi Glas Slavonije.

Odmah je dotrčao do svog jet-skija, upalio ga i odjurio po mladiće u vodi. Dvojica su se uhvatila za jet-ski nakon što je muškarac dojurio, a upitao je i 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, treba li mu pomoć. Odgovorio je negativno, kazavši da će sam do obale. Vozač jet-skija  je dvojicu njegova prijatelja dovezao do obale. Nažalost, kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na jet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna udaljio se s adrese u požegi Nestali 38-godišnjak I. H. pronađen u Zagrebu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otet na Maliju VIDEO Društvenim mrežama širi se snimka otetog francuskog novinara: "Učinite sve da me puste na slobodu"

Dok su dvojica spašenih alarmirala policiju, vozač jet-skija  je pokušavao locirati mladića, a kada to nije uspio, odjurio je po ostale prijatelje iz skupine, koji su već odmaknuli u svojim kanuima i rekao im da se vrate. Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci. Dali su se u potragu za nestalim 30-godišnjakom, ali je bila neuspješna, i u subotu i u nedjelju.

Nažalost, ni u nedjelju poslijepodne nije bilo nikakvih informacija o nesretnom 30-godišnjaku. Kanu koji se prevrnuo izvučen je na obalu kod Motonautičkog kluba Neptuna. Inače, 30-ak metara od mjesta s kojeg su mladi muškarci porinuli kanue uz obalu su privezani brodovi, a oko njih su iznimno jake struje. Za sada nije moguće znati što se dogodilo nestalom mladom muškarcu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene