Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Automobil vrijedan 437.500 kuna

Evo što je gradonačelnik odgovorio bijesnim Vinkovčanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suočen s kritikama zbog najavljene nabavke novoga službenog automobila, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić (HDZ) danas je izjavio kako nije riječ ni o kakvoj rastrošnosti, već o prijekoj potrebi obnove voznoga parka Grada.

Gradska oporba taj njegov čin smatra 'apsolutnom bahatošću' i kupnju skupoga automobila u vrijeme krize ocjenjuju kao neprimjerenu.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete" Slika nije dostupna Tako tvrdi SDP-ovac HDZ-ov zastupnik izazvao zgražanje izjavom: ''Mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život''

Karlić je istaknuo kako bi novi automobil trebali koristiti njegovi zamjenici, koji sada voze automobil star osam godina i čija je vrijednost oko 20.000 kuna, a ovih dana samo za popravak na tom automobilu treba dati 11.000 kuna.

'Računamo kako će nas godišnje leasing novoga automobila koštati oko 70.000 kuna', kazao je Karlić, ocijenivši da su mediji nabavki novog službenog automobila dali 'malo previše značaja'.

>>
Vinkovčane RAZBJESNIO gradonačelnik! Pogledajte čime

U 'Narodnim novinama' objavljen je natječaj kojim Grad Vinkovci kupuje službeni osobni automobil vrijedan 437.500 kuna s PDV-om. U natječaju se precizira kako vozilo mora biti turbodiesel, EURO V, radnog obujma najviše 2000 ccm, snage motora najmanje 120 kw, metalik crne boje, emisija CO 2 najviše 130g/km, mjenjač ručni, najmanje šest brzina, s pogonom na prednje kotače.

SDP-ov vijećnik u vinkovačkom Gradskom vijeću Damir Rimac tvrdi kako se radi se o 'apsolutnoj bahatosti'. 'Mi nismo potiv da se kupi novi automobil, jer je sigurnost čelnika gradske vlasti važna, ali mislimo kako se posve dobar, a siguran automobil može kupiti već za 150 do 200.000 kuna', kazao je Rimac. Dodao je kako bi se u ovom slučaju moglo govoriti i o pokušaju da se novim automobilom 'kupi lojalnost nekih ljudi'.

Vijećnik HSLS-a Senko Bošnjak ,također, neprimjerenim smatra kupnju skupoga automobila u vrijeme krize.

'Mislim da u današnje vrijeme, kada se svi suočavamo s poteškoćama i krizama, nije primjereno kupovati tako skup automobil. Daleko od toga da se ne treba voditi računa o sigurnosti, ali stava sam da je dovoljno da gradske vlaste imaju jedan kvalitetan automobil, a ostali i ne moraju biti prevelike kvalitete', kazao je Bošnjak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene