Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni tajnik dolazi u Hrvatsku

Vijeće Europe o ratifikaciji Istanbulske: "To je odlična vijest"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Vijeća Europe Thornbjorn Jagland u petak je pozdravio rafitikaciju Istanbulske konvencije u Saboru i nazvao je "odličnom viješću".

"Pozdravljam ratifikaciju Istanbulske konvencije Vijeća Europe impresivnom većinom. To je odlična vijest uoči moga posjeta Hrvatskoj idući tjedan", poručio je Jagland.

Pročitajte i ovo Detalji Istanbulske konvencije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zajedno s interpretativnom izjavom Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Lora Vidović, pučka pravobraniteljica (Foto: Dnevnik.hr) Prijepori oko Konvencije Pučka pravobraniteljica o uputi Vijeća Europe: "Nasilje nad ženama je često uvjetovano rodnom ulogom žene. Protiv toga se trebamo boriti"

"Hrvatski put prema europskim integracijama i članstvu u EU-u bio je dojmljiv. Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem Europe, u ključno vrijeme. U Zagrebu ću razgovarati o postojećim izazovima u Europi i prioritetima hrvatskog predsjedanja i radujem se tome", kazao je Jagland.

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Hrvatska je 30. od 47 članica Vijeća Europe koja je ratificirala Istanbulsku konvenciju i 18. članica EU-a koja je to učinila.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene