Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U punom jeku

VIDEO: Zagreb se 'licka' za dolazak Pape

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za čistače ulica bit će sigurno posla nakon norijade. A i bez toga, uljepšavanje Zagreba uoči dolaska pape Benedikta XVI. već naveliko traje.

Odbrojavaju se dani do dolaska Svetog Oca. Tri tjedna uoči vikenda ljubavi i vjere, Zagreb polako poprima novo ruho.
ZET je prvi krenuo s pripremama, testira se servis koji će građanima u svakom trenutku javljati podatke o novoj regulaciji prometa, prilagođenoj boravku pape u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Gerhard Ludwig Müller EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Ključni čovjek u Vatikanu: Blizak prijatelj pokojnog pape o utjecaju i nasljeđu Benedikta XVI., ali i problemima u Crkvi Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV ANALIZA IZ VATIKANA Najvažnije oproštajne poruke "najnapadanijeg pape": Ivana Petrović o oporuci i kritikama protiv Benedikta XVI.

'Riječ je o promptnom informiranju u zvučnom obliku svih putnika na stajalištima i u ZET-ovim vozilima. Još je prerano govoriti kako će ta prometna regulacija izgledati, što iz praktičnih što iz sigurnosnih razloga', tvrdi glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić. Prije svega iz sigurnosnih razloga hipodrom je zatvoren za poglede znatiželjnika. Osim za radnike i policiju dalje od ograde se ne može.

>> Bozanić: Ne brinite se oko ulaznica za posjet Pape, svi će ući

Na hipodromu su pripreme u punom jeku i pretpostavlja se da će na misi biti više od 100 tisuća vjernika. Duži dani počinju i za radnike Zrinjevca koji žele pretvoriti gradske površine u rajski vrt. Cvijeće i parkovi na ruti kojom će proći Sv. Otac već su dobili novo ruho. Pravi izazov za Zrinjevac leži u danu ili dva prije papinog dolaska kada će uređivati cvjetnu dekoraciju na oltaru na Trgu, ali i hipodromu

Grad još čeka uklanjanje skela i zavarivanje šahtova no za to se čeka zadnji trenutak. Jedan od zadataka koji čeka gradske službe je popravljanje uređaja za naplatu parkinga. Ukoliko građani ne plate ili ne uklone vozila s rute kojom prolazi Sv. Otac reagirat će službe Zagrebparkinga koji radi od 0 - 24 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene