Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: 'Tko nema nijednog grijeha neka prvi baci kamen na Jandrokovića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zamolbu da komentira to što ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković nedavno nije znao odgovoriti koja poglavlja u pregovorima s EU zatvara Hrvatska, premijer je odgovorio citatom "tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen".

Predsjednik Vlade Ivo Sanader rekao je danas novinarima u Kostreni, nakon svečanosti u povodu uspješnog završetka stečaja u Brodogradilištu Viktor Lenac, da u HDZ-u o predsjedničkom kandidatu nisu razmišljali ni razgovarali, niti će to ove godine učiniti, budući da će predsjednički izbori biti tek za godinu i pol dana.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva Nakon zajedničkoga govora VIDEO Biden se ponovno izblamirao: Brojnim gafovima iznervirao predsjednika Brazila Slika nije dostupna Negativna percepcija Veliki problemi: Kako će se obnoviti zagrebačka katedrala? Iskrsnule su poteškoće s kamenom

Na novinarski upit ima li HDZ svog kandidata za predsjednika države, premijer Sanader je ocijenio da "svi skupa malo previše patimo od ispolitizirane javnosti" te da trebamo pustiti da predsjednik Stjepan Mesić obavlja svoju dužnost do kraja mandata i da ne treba time "zamarati javnost".

Novinare je zanimalo hoće li premijer Sanader zatražiti izvještaj ministra unutarnjih poslova o "slučaju Mirjane Pukanić", budući da je danas donesen sudski zaključak po kojemu postupanje prema njoj nije bilo ispravno. 

To će biti posao mjerodavnih institucija koje se time moraju baviti, a ako je policija postupila suprotno zakonu, onda ću izvješće o tome sigurno dobiti i razmotriti daljnje postupke, rekao je.

Premijer Sanader je još rekao da je s jučerašnjim danom, odnosno sjednicom, Vlada ispunila sve obveze iz prvog tromjesečja i krenula s drugim tromjesečjem, a da je još ostalo da Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost završi svoj posao i preda svoj dio zakonodavstva u Sabor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene