Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karpati se zabijelili

VIDEO: Snijeg zameo Rumunjsku, zima već kuca na vrata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč činjenici da je tek početak listopada, Rumunjsku je već zameo snijeg!

Područje Karpata u toj zemlji zatekli su zimski uvjeti, a najviše je pogođeno područje oko grada Brašova. Samo pet centimetara snijega na prometnicama, promet je za mnoge vozače učinilo gotovo nemogućim, no tu je i činjenica da je snijeg sve zatekao nespremne i bez zimske opreme.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

>> 'Očekuje nas najhladnija zima u posljednjih 1.000 godina'

'Ne možemo dalje. Iznenadio nas je snijeg', rekao je za PRO TV jedan od zatečenih vozača. Problem je i u tome što službe za održavanje prometnica, prema ugovorima, s nadzorom i dežuranjem počinju tek od 15 studenog u Rumunjskoj.

Jedna žena ozlijeđena je u sklizanju automobila s ceste u jarak. 'Auto je proklizao i završili smo u jarku. Ozlijedila sam glavu. Krenuli smo iz Timisoare na pregled i pogledajte gdje smo sad', pojadala se jedna žena.

Snijeg u Hrvatskoj tek krajem idućeg mjeseca

Rumunjska je u kaosu zbog ranog snijega, a ako je suditi po ranom početku, zima bi mogla biti izrazito bijela i hladna. No, u Hrvatskoj se ne trebamo još uvijek pribojavati zime, a u to nas uvjerava meteorolog Kristijan Božarov iz Crometea. 'Nema straha kod nas od snijega. Radi se o prodoru hladnog zraka, koji je Hrvatsku već prošao, ali je zbog velike količine vlage u Rumunjskoj uzrokovao snježne oborine', objasnio je Božarov za Dnevnik.hr.

'Prvi snijeg u nizinama kod nas, statistički gledano, padne tek u drugoj polovici studenog', dodao je, ali i istaknuo kako se neki put zna dogoditi da snijeg padne i prije, no da to ne znači i početak zime. Božarov nam je otkrio kako je u Hrvatskoj najranije zabilježen snijeg pao 6. listopada još davne 1936. godine. na kraju je rekao kako se krajem tekućeg tjedna može očekivati novi kratkotrajni val zahlađenja, na da će on vrlo brzo proći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene