Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvučeno 400-injak komada

VIDEO: Podvodne snimke granata kod Novog Vinodolskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četristotinjak granata iz drugoga svjetskoga rata iz podmorja ispred Novoga Vinodolskoga izvukli su ovih dana riječki policijski specijalci.

Zahtjevan pirotehnički posao policijski su ronitelji obavili bez problema na radost ribara i ronioca koji u tom djelu često rone i love ribu. Riječ je o granatama iz Drugoga svjetskoga rata koje su, iako 70 godina pod morem, i dalje vrlo opasne zbog jakih eksplozivnih punjena kojima more nije naštetilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

'Radimo svaki puta po dojavi građana, ukoliko se dođe do informacije da se u moru nalazi neko od ovih određenih ubojitih sredstava naša je obveza da iziđemo na samo mjesto, prvo napravimo izvid', rekao je Marinko Marjanović, zapovjednik SJP Rijeka.

'Eksploziv, bojeve glave su tu, radi se uglavnom o lijevanom trotilu kojemu okolina baš i ne može puno naškoditi, pogotovo tih nekoliko, 50, 60 godina koliko je prošlo od vremena potapanja tih sredstava u vodu', rekao je Kruno Kaurić iz Protueksplozijska zaštita PUPG Rijeka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene