Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla i inspekcija

VIDEO/FOTO Umjesto kupanja horor na plaži: "Prijateljica i ja smo ugledale zastrašujući prizor"

Aktualno Galerija Pomor ribe Pomor ribe Foto: Čitatelj Pomor riba Pomor riba Foto: Čitatelj Pomor riba Pomor riba Foto: Čitatelj +0 Pomor riba Galerija 1/4 >>
Veće količine uginulih cipala isplivale su u utorak u blizini plaže u Stobreču, gdje je nakon dojave stigla ribarska inspekcija kako bi obavila očevid.

"Prijateljica i ja krenule smo na kupanje, kad smo na plaži ugledale zastrašujući prizor: sve je bilo prekriveno mrtvim ribama. Nikome nije bilo jasno što se dogodilo", ispričala je u utorak mještanka Stobreča za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Kaže kako je tada otišla na plažu s druge strane mjesta.

"Nije bilo nimalo ugodno, svi su se pitali o čemu se radi, prizor je zaista bio zastrašujući", kazala nam je.

"Rano poslijepodne dobili smo dojavu o uginulim ribama na površini mora blizu plaže u Stobreču te smo našim brodom na to mjesto odvezli ribarske inspektore Ministarstva poljoprivrede i oni su obavili očevid", rekao je za Hinu Željko Kuštera, lučki kapetan Lučke kapetanije Split.

Prema njegovim riječima, ribarski inspektori su napravili zapisnik o onome što su vidjeli. Kuštera je rekao da je komunalnom redarstvu predloženo da pokupi uginule ribe.

Pomor ribe Pomor riba (Foto: Čitatelj)

Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerojatno je utjecala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene