Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već 42 godine svakog prvog kolovoza maleni Tribunj u blizini Šibenika postaje središte svijeta, a glavni junaci priče - magarci!


Na utrci magaraca okupilo se mnoštvo znatiželjnih gostiju iz cijele Europe. Magaraca jedva da je ponešto ostalo u čitavoj Dalmaciji, a ovako brzih i spretnih, samo u Tribunju.

Vezani članci Stjepan Čošić Drama na utrci kroz šumu: Policajac spasio život trkačici koju su napali stršljeni - "Rekla je da joj otiče jezik i da joj ruke trnu..." UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2020. ujedinila Hrvatsku - 4 UNICEF-ova humanitarna utrka ujedinila Hrvatsku, 7200 sudionika prešlo više od 367.000 kilometara

Pobjedniku pehar, naravno u obliku tovara, te sreća i poštovanje cijelog Tribunja. Pobjednik priznaje da je imao sreće, a isto razmišljaju i gubitnici.

Iako se na utrku magaraca u Tribunj sjate s istoka i zapada, svi oni mogu samo gledati. Jahači su isključivo Tribunjci. Već 42 godine pogled na ovu plemenitu životinju privlači sve generacije. Najmlađi žele uzjahati. A one starije, izvorni dalmatinski tovar vraća u djetinjstvo. I da ne bude zabune junaci nisu samo magarci.