Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko od turizma

VIDEO Dva lica popularnog hrvatskog otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po mnogima naš najrazvikaniji otok, Hvar, zimi je daleko od turizma.

Kako mještani Hvara i sami kažu, zimi je sve pod ključem. Mjera Ministarstva turizma da turistička mjesta žive 365 dana u godini tamo nema šanse.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

U najjačoj otočnoj hotelskoj kući, Sunčani Hvar, kažu kako se zimi jednostavno ne isplati poslovati. Već su oglasili potražnju za sezoncima, ali deset njihovih hotela do daljnjega je čvrsto zatvoreno.

Kome je do osame i romantike slobodno može u Hvar. Ljeti se ovdje dolazi vidjeti i biti viđen, a zimi se slobodno možete skrivati baš ovdje. Pogotovo navečer. 'Nema niti mačke niti psa. Kao da je sablast', rekao je jedan mještanin.

Sve više stranaca želi živjeti u Dalmaciji: Omiljena im dva otoka

Kraj je drugog mjeseca, ali srećemo tek usamljenu grupicu turista iz Koreje. U Hvaru trenutačno radi samo privatni hotel Park, jedini otvoren. U najjačoj hotelskoj kući Sunčani Hvar svi hoteli su pod ključem. Od deset hotela Sunčanog Hvara, niti jedan nije otvoren.

Od svega im radi samo jedan hotelski restoran. 'Od svibnja otvaramo svih osam hotela i očekujemo odličnu sezonu', kaže Anja Levak, iz marketinga Sunčanog Hvara. Istina je da su već oglasili potražnju za sezonskim radnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene