Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teniska zvijezda u poduzetništvu

Bruno Orešar: Problemi su počeli od prvog tenisa sa Tuđmanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brunu Orešara, hrvatskog tenisača i kontroverznog biznismena u javnosti se često nazivalo tajkunom koji se obogatio zbog igranja tenisa s predsjednikom Tuđmanom. Optuživalo ga se da je neke tvrtke namjerno upropastio, a iz njih samo izvukao novac.

Nekad uspješni hrvatski tenisač u biznisu danas niže poraze. Štrajkovi radnika, kašnjenje plaća, promašena ulaganja prati Brunu Orešara. Posljednji primjer je splitski Uzor. Polovica radnica dobilo je otkaze, a one koje ostaju ne primaju plaću i tvrtka ide u stečaj. Štrajkalo se i u njegovoj prvoj tvrtki i optužuje ga se da je nekadašnjeg kamenarskog diva Jadrankamen, doveo na rub propasti te da mu prijeti stečaj, a radnicima otkazi zbog najavljenog restrukturiranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na računu tvrtke oko 600.000 kn Orešar izbjegao ročište, radnice Uzora i dalje bez plaća Slika nije dostupna Sutra prvo stečajno ročište 'Stečajna upraviteljica Uzora je u sukobu interesa'

>> Bruno Orešar o napadu na Braču: Nije me nitko udario, ali bilo je svađe

Međutim, Orešar je ipak optimist i za raspad poslovnog carstva krivi svoje prethodnike. 'Te žene koje tamo rade, one su najmanje krive, zato što je ta tvrtka bila loše vođena. U Jadrankamenu sa današnjim datumom nema niti jedne neisplaćene plaće. Restrukturirati ne znači da će netko izgubiti posao, i da se ljudi boje tog restrukturiranja', tvrdi Orešar.

Tuđman mu samo odmogao

Propali projekt bio je i hotelski kompleks u Novom Vinodolskom za koji Orešar tvrdi da je ondje bio jedan od investitora i podizvođač radova. Dugovi hotela popeli su se na milijardu kuna i Hypo banka pokrenula je ovrhu, a projektu prijeti i stečaj. Poznato je da je Orešar godinama igrao tenis s prvim hrvatskim predsjednikom Tuđmanom. Danas tvrdi da mu to u poslu nije mnogo pomoglo, a ugledu mu je štetilo.

'Od trenutka kad sam prvi put igrao sa Tuđmanom tenis, otada nisam pročitao nijednu lijepu stvar u bilo kojim novinama. Upravo radi toga da sam imao više problema i na mene se gledalo nekim drugim očima, jer se znalo da u slobodno vrijeme ovdje igram tenis s predsjednikom', ističe.

Orešarova objašnjenja slaba su utjeha radnicima u njegovim tvrtkama, a on sam još nema namjeru odustati od bavljenja biznisom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene