Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Težak' više od milijardu kuna

VIDEO: Brod iz Brodosplita nakon porinuća krenuo prema stijenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom brodogradilištu porinut je najskuplji brod ikada izgrađen u nekom hrvatskom brodogradilištu.

Ugovorena cijena ovog broda je više od milijardu kuna, dug je 180 metara, visoko sofisticiran i tehnički zahtjevan. Izgrađen je za francusku brodarsku tvrtku, služit će prijevozu putnika i automobila, a bit će isporučen do ljeta.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Slika nije dostupna A na burzi 324.000 Hrvata Šef splitskog škvera traži 4500 radnih dozvola za strance!

>> Brodosplit: Ostanu li bez posla, prosvjedovat će cijeli Split

>> 'Proizvodnja Brodosplita ovisi i o samim radnicima'

Krenuo prema stijenama

Škverani se nadaju da će od broda dobiti barem nekoliko plaća jer im se navozi užurbano prazne zbog Vladine zabrane ugovaranja novih brodova. Špekuliralo se čak da će radnici zaustaviti porinuće. Strah je nastao i kada je brod nakon porinuća krenuo prema stijenama. No, sve je ipak prošlo dobro.

Radnici oduševljeni

Radnici su bili oduševljeni porinućem ovog broda, no sumnjanju za svoju budućnost i slijedeća porinuća. 'Do sada sam ih porinuo 102, 103, a ovaj bi mogao biti jedan od posljednjih ukoliko Vlada nastavi s ovakvom politikom i nemarom', rekao je jedan radnik, a drugi mu se priključio u razmišljanjima. 'Škver me odgojio, mene i moju familiju, a sad ga nastoje srušiti oni koji ga nisu gradili', rekao je stariji radnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene