U splitskom brodogradilištu porinut je najskuplji brod ikada izgrađen u nekom hrvatskom brodogradilištu.


Ugovorena cijena ovog broda je više od milijardu kuna, dug je 180 metara, visoko sofisticiran i tehnički zahtjevan. Izgrađen je za francusku brodarsku tvrtku, služit će prijevozu putnika i automobila, a bit će isporučen do ljeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Suspendirani radnici opet pred ulazom u Brodosplit! Slika nije dostupna U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju

>> Brodosplit: Ostanu li bez posla, prosvjedovat će cijeli Split

>> 'Proizvodnja Brodosplita ovisi i o samim radnicima'

Krenuo prema stijenama

Škverani se nadaju da će od broda dobiti barem nekoliko plaća jer im se navozi užurbano prazne zbog Vladine zabrane ugovaranja novih brodova. Špekuliralo se čak da će radnici zaustaviti porinuće. Strah je nastao i kada je brod nakon porinuća krenuo prema stijenama. No, sve je ipak prošlo dobro.

Radnici oduševljeni

Radnici su bili oduševljeni porinućem ovog broda, no sumnjanju za svoju budućnost i slijedeća porinuća. 'Do sada sam ih porinuo 102, 103, a ovaj bi mogao biti jedan od posljednjih ukoliko Vlada nastavi s ovakvom politikom i nemarom', rekao je jedan radnik, a drugi mu se priključio u razmišljanjima. 'Škver me odgojio, mene i moju familiju, a sad ga nastoje srušiti oni koji ga nisu gradili', rekao je stariji radnik.