Mačka
Mačka Foto: Getty Images

Zlatica T. iz Svetog Ivana Žabna trebala bi dobiti više od 16.000 kuna od Veterinarske stanice Križevci jer su joj prije pet godina izgubili mačka Tigrana kojeg im je ostavila na čuvanje.


Žena je u prosincu 2015. išla na put u Njemačku pa je mačka odlučila ostaviti na čuvanje stručnjacima, no dok je bila na putu, mačak Tigran nestao je iz stanice. Zlatica T. protiv Veterinarske stanice podigla je privatnu tužbu i tražila 7000 kuna odštete kao naknadu za mačka te još 6000 kuna za pretrpljene duševne boli jer nije mogla spavati i često je plakala nakon gubitka ljubimca.

Vezani članci Mačka skakačica Mačka uvijek preskače na istom mjestu pa joj vlasnica slaže sve teže izazove Mačka i kobasice Mačka pokušala ukrasti kobasice pa pokazala svoje gimnastičke vještine

Iz Veterinarske stanice u odgovoru na tužbu naveli su da su isključivo radi isprike te osjećaja moralne odgovornosti, kao i radi očuvanja svog ugleda, tužiteljici odmah na početku ponudili 7000 kuna, iako su, tvrde, bili svjesni da navedeni iznos ne predstavlja niti tržišnu niti afektivnu vrijednost izgubljenog mačka. Dodali su kako su tužiteljici ponudili pronaći drugog mačka sličnih obilježja kojeg bi čipirali, kastrirali i cijepili na svoj trošak, ali je vlasnica mačka to odbila.

Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je presudio kako Veterinarska stanica vlasnici nestalog ljubimca mora isplatiti 10.000 kuna naknade s kamatama te podmiriti sudske troškove u iznosu nešto većem od 6000 kuna, javlja Bjelovar.live.