Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''To nije zabavno ni šaljivo''

Ministrica socijalne skrbi pridružila se oštrim osudama spaljivanja lutke istospolnog para u Imotskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković u ponedjeljak je oštro osudila spaljivanje lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom u Imotskom, navodeći da uvažava pokladne tradicije svih krajeva Hrvatske, ali taj događaj nikako ne smatra šaljivim ni zabavnim.

Vesna Bedeković, ministrica socijalne skrbi, oštro je osudila spaljivanje lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom u Imotskom. Istaknula je da uvažava pokladne tradicije, no taj incident ne smatra zabavnim niti šaljivim.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković osudili čin Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama''

"Oštro osuđujem svaki oblik govora mržnje. Izgradnja Hrvatske kao uključivog i tolerantnog društva, nema alternativu. Stoga osuđujem ovaj čin koji nije u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti", kratko je napisala ministrica u očitovanju.

Lutka gej para koji drži figuru djeteta na koju je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu spaljena je u nedjelju u Imotskom na tradicionalnoj karnevalskoj povorci, te je izazvala brojne osude javnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene