Najkompleksnija izložba koju je Hrvatska do sada imala prilike vidjeti - Nikola Tesla "Mind from the future" od subote ujutro otvorena je za građane. Zanimanje od prvog trenutka je veliko. Kakvi su dojmovi, provjerila je naša ekipa.

Galerija


I odrasli i oni najmlađi, mnogi su subotu odlučili provesti u šetnji Teslinim umom. ''Zaista atraktivna, vrlo atraktivna, izuzetno atraktivna produkcija'', rekla je Sanja iz Zagreba.

Vezani članci Borna Kotromanić i Mario Malnar Brojna poznata lica na svečanom otvaranju izložbe fotografkinje Mare Bratoš ''Iza Grada'' Multimedijsko-umjetnički događaj godine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Otkriven zanimljiv detalj iz Teslina života: Jako je volio jedan film, pomogao je i u izradi specijalnih efekata

Ljudi se samo slijevaju, posjetitelji su željni novih informacija o Tesli, neiscrpna je tema, do sada ih je bilo već nekoliko stotina.

Velik interes privukli su originalni Teslini predmeti. Poput njegove školske klupe. Najmlađima najzanimljiviji Teslopolis i virtualne naočale za pogled u svemir. "Vidjela sam planete i meteorite kao da sam u svemirskom brodu'', rekla je 11-godišnja Rita.

Izložba o genijalnom umu pravi je mamac i za turiste. ''Ona svjetleća naprava koja mijenja boje prema raspoloženju čovjeka, nevjerojatno da je to moguće. Oduševljena sam'', rekla je Michaela iz Londona.

Za takav dojam transformiran je cijeli Meštrovićev paviljon. A na projektu je radilo više od 300 umjetnika, dizajnera, scenografa, producenata. Nakon Zagreba Tesla odlazi - u svijet.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr