Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će sastaviti vladu?

Veliko predizborno istraživanje: Ovako bi mogao izgledati Sabor nakon izbora

Dnevnik Nove TV objavio je veliko predizborno istraživanje za 10 izbornih jedinica. Pogledajte kako bi nam mogao izgledati Sabor nakon 17. travnja.

Prema velikom predizbornom istraživanju Dnevnika Nove TV, nakon parlamentarnih izbora 17. travnja HDZ bi mogao imati 60 mandata, što je uvjerljivo najviše u usporedbi s drugim strankama, ali i za tri mandata manje nego što su osvojili na prošlim parlamentarnim izborima u 10 izbornih jedinica (bez dijaspore).

Druga je koalicija Rijeke pravde okupljena oko SDP-a, kojoj bi prema rezultatima istraživanja mogao pripasti 41 mandat (Restart koalicija je osvojila identičan broj mandata na izborima 2020.).

Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Treći je koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta kojoj se predviđa 15 mandata (jedan manje nego na prošlim izborima). 

U Sabor još ulazi IDS s dva mandata (jedan manje nego na prošlim izborima) te Nezavisna platforma Sjever iza koje stoji Matija Posavec, i koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

U gotovo svim izbornim jedinicama je po jedan, dva, a negdje i tri granična mandata te je još uvijek jako visok postotak neodlučnih - u većini izbornih jedinica veći od 10 posto.

  Pročitajte i ovo Prvi dio predizbornog istraživanja po izbornim jedinicama Bliži se Dan D Prvi dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte tko je najbolje prošao u dvjema važnim jedinicama

Pročitajte i ovo Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić predstavio je drugi dio najrelevantnijeg predizbornog istraživanja Donosi Dnevnik Nove TV Drugi dio velikog predizbornog istraživanja: Evo što se događa nakon prekrajanja izbornih jedinica, dvije su u središtu pozornosti

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar EKSKLUZIVNO Dnevnik Nove TV donosi posljednje istraživanje podrške strankama i koalicijama uoči izbora: Pogledajte kako nakon 10 izbornih jedinica izgleda sabornica

 

Nova TV je istraživanje naručila od agencije IPSOS, koja je telefonskim anketiranjem ispitala reprezentativni uzorak od 600 ispitanica i ispitanika po izbornoj jedinici, i to od 4. do 13. travnja. Greška na ovakvom uzorku po izbornoj jedinici iznosi 4 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene