Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrajaju se štete

Zbraja se šteta nakon nevremena koje je pogodilo Rovinj i okolicu: "Užas, to je bilo kao slapovi Krke, sve je nosilo sa sobom"

Posljedice nevremena u Rovinju - 3
Posljedice nevremena u Rovinju - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Posljedice nevremena u Rovinju - 1 Posljedice nevremena u Rovinju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Posljedice nevremena u Rovinju - 2 Posljedice nevremena u Rovinju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Posljedice nevremena u Rovinju - 3 Posljedice nevremena u Rovinju - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Posljedice nevremena u Rovinju - 4 Galerija 1/4 >>
Dan nakon nevremena koje je zahvatilo Rovinj i okolicu zbrajaju se štete. Ima ih svugdje. Od polja do dnevnih boravaka.

Posljedice nevremena u nedjelju navečer dobro su vidljive i u ponedjeljak. Na Rovinj i okolicu spustilo se više od 135 milimetara vode po metru četvornom.

Voda je Anti vrlo brzo ušla u kuću. Poplavila je sve. Kroz hodnik u sobe, kupaonicu i dnevni boravak. Sa sobom je povukla i zemlju.

"Užas, užas, to je bilo kao slapovi Krke, to je prolom oblaka, to je nevjerojatno bilo, sve je nosilo za sobom, ništa se nije moglo napraviti. Vode je bilo u cijeloj kući, svugdje oko pet centimetara vode", kazao je Ante iz Rovinja.

Voda je u podrume ulazila i kroz zidove. Šteta ima, no bile bi veće, kažu, da se nije odmah reagiralo, i da pumpe nisu radile do kasno u noć.

"Pa vode je bilo. Sve je bilo mokro, skoro do prvi škalina je sve u vodi bilo", kazao je Dubravko.

Nastradala su poljoprivredna zemljišta, maslinici, vinogradi, prometnice su neko vrijeme bile u kolapsu, ispumpavale su se stambene prostorije, podrumi i garaže.

Poplavilo je i nekoliko automobila. "U auto je ušla voda, u garažu, kosilica je bila unutra, trimer, sad - što će biti s time ćemo vidjeti. Bilo je skoro pola metra vode u garaži", objasnio je Miroslav iz Rovinjskog sela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snijeg i na Platku Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Poduzete sve mjere" Ministarstvo obrane nakon nevremena na Lučkom: "Provjerit ćemo helikoptere Mi-171Sh, u ponedjeljak će biti operabilni"

Kao i kolike će štete biti kada se matematika odradi.

"U nedjelju smo imali 33 intervencije i dvije smjene vani tijekom cijelog dana. To je izvanredna situacija, tako velike količine kiše se ne zabilježe svaki dan, nama je svakih 4, 5 godina da se tako nešto dogodi", kazao je Sandro Žufić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rovinj.

I osim kiše, i golemih količina vode, donese i štete.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene