Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh riječkog KBC-a

Prvi put u Hrvatskoj djetetu ugrađen potkožni defibrilator: "Trudili su se da spase moje dijete"

Aktualno Galerija Operacija, ilustracija - 4 Operacija, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Velik uspjeh riječkog KBC-a, ilustracija - 2 Velik uspjeh riječkog KBC-a, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Operacija, ilustracija - 1 Operacija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Operacija, ilustracija - 2 Operacija, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Operacija, ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
Velik uspjeh riječkog KBC-a. Tamošnji tim kardiologa 14-godišnjem dječaku prvi je put u Hrvatskoj ugradio novu vrstu defibrilatora. Aparat je to s elektrodom koji u slučaju aritmije šalje elektrošok kako bi se spriječio zastoj srca.

Unazad godinu dana ovakvi su se uređaji počeli implementirati u Hrvatskoj, ugrađeno ih je svega nekoliko, a ovo je prvi put da je ugrađen djetetu.

Operacija je uspješno izvedena. Dječak je dobrog općeg stanja i oporavlja se.

"Nema nikake ugradnje elektrode unutar srca nego stoji pod kožom u obliku slova L, na grudnom košu", kazao je intervencijski kardiolog Klinike za bolesti srca i krvnih žila Sandro Brusich.

Pročitajte i ovo Antonija Trupinić, časnica za odnose s javnošću HRZ-a Let je trajao sat vremena Otkriveni detalji impresivne akcije, iz MORH-a poručuju: "Od poziva do polijetanja treba nam 15 minuta"

"Ako se dogodi aritmija opasna pod život, taj aparat može isporučiti elektrošok i time zaustaviti takvu smrtonosnu aritmiju", dodao je.

"Ja, kao roditelj koristim, ovu priliku da se zahvalim svim dobrim ljudima, dobrim doktorima, svim zaposlenicima KBC-a rijeka i šire koji su se potrudili svim silama da spase moje dijete", u suzama je rekao otac dječaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za dlaku izbjegao smrt Muškarac koji se vratio iz mrtvih otkrio što je vidio: "Nisam išao prema nikakvom svjetlu"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene