Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemima nikad kraja

Banožića pojela trema zbog engleskog, o helikopterima šuti, a i o propalom vještačenju: ''Pogledajte tko je podigao tužbu''

Koliko helikoptera i kada točno Hrvatska šalje Ukrajini, ministar obrane Mario Banožić nije konkretno i službeno otkrio ni dan nakon posjeta Ukrajini, gdje se u Odesi sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

Ministar obrane Mario Banožić ponovio je da očekuje da će transfer helikoptera iz Hrvatske u Ukrajinu biti dovršen uskoro. Kad će biti to uskoro, ni danas nije rekao.

''U svojoj izjavi jučer u Ukrajini rekao sam da je to jedan od materijalnih resursa kojima će Vlada poduprijeti Ukrajinu u obrani protiv ruskog agresora. S obzirom na klasificiranost podataka, nikad nismo komunicirali detalje, pa tako neću ni sada. Javnost će biti obaviještena na vrijeme'', poručio je Banožić na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Kad je to uskoro, pitali su ga opet novinari, a on poručio: ''Uskoro je jedan trenutak koji vjerujem da će se dogoditi.''

Prilikom posjeta Ukrajini nije ostao nezamijećen i njegov engleski jezik, a loš izgovor na konferenciji za medije u Odesi s ukrajinskim kolegom ponukao je novinare da ga pitaju iz kojeg je predmeta morao ići na popravni u školi.

''To je nebitno. Popravni je bio prije više od 30 godina. Bitan je sadržaj, a to je pomoć Ukrajini'', kazao je Banožić i dodao da je u takvim situacijama pred brojnim novinarima u stranoj državi svoju ulogu odradila i trema.

Na pitanje o izjavi predsjednika Zorana Milanovića, koji je upozorio da bi netko iz Vlade zbog slučaja Agrokor, odnosno vještačenja koje je nakon šest godina proglašeno nezakonitim, trebao odgovarati, odvratio je da Milanović u svemu nalazi razlog za sijanje mržnje prema njoj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović U poreču Zoran Milanović bijesan zbog presude Sauchi: "Dabogda vašoj djeci tako sudili. Prvi ću ga posjetiti u zatvoru"

Pročitajte i ovo Ministar obrane Mario Banožić Boravio u Odesi Hrvatska Ukrajini donira 14 transportnih helikoptera, Banožić: "Očekujem da ćemo to uskoro dovršiti"

''Pogledajte tko je pokrenuo tužbu protiv Todorića - Božo Petrov, a ne Vlada'', podsjetio je Banožić.

''Što se tiče vještačenja, nisam upoznat s time, to treba upitati DORH, a s političke strane Božu Petrova. Siguran sam da DORH neće odustati i da ima sve alate za nastavak'', poručio je Banožić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene