Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

DONOSI TJEDNIK NACIONAL

Veliki preokret: 12 godina nakon ubojstva otkriven naručitelj atentata na Ivu Pukanića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atentat na Ivu Pukanića već dvanaest godina nije do kraja razriješen s obzirom na to da naručitelji dosad nisu bili poznati, iako se spekuliralo o nizu imena. Snimka koja je procurila mogla bi ukazati na naručitelja, naravno - ako je vjerodostojna.

Dvanaest godina nakon ubojstva Ive Pukanića procurila je audiosnimka telefonskog razgovora Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je sada prvi put ukazao na naručitelja atentata, navodi Nacional.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Po informacijama tog tjednika, iz kojeg tvrde da imaju audiosnimku razgovora, naručitelj je navodno - Milo Đukanović.

Tjednik piše da je snimljeni razgovor vođen u sasvim drugom kontekstu te da u njemu Jocić navodno konstatira da je mogao biti slobodan čovjek da je progovorio o ulozi crnogorkog predsjednika u ovoj priči te objašnjava zašto do sada nije prokazao Milu Đukanovića.

Snimka je navodno prvo dospjela do policije u BiH, a potom i u Hrvatsku, a osoba koja ju je snimila prijavila je Jocića zbog prijetnji.

Đukanović je 2010. godine za Provjereno progovorio o optužbama izrečenim protiv njega na suđenju za ubojstvo Pukanića i Franjića te o djelovanju duhanske mafije. 

"Kada bih si za trenutak dao za pravo takav stupanj neodgovornosti da prihvatim logiku gospodina Ratka Kneževića i onih koji ga guraju, onda bih mogao reći da imam i više od indicija da je riječ o jednom patološkom lažljivcu. Riječ je o narcisoidnoj, hiperambicioznoj osobi, a u osnovi je riječ o lakrdijašu i marginalcu koji, kao i sve osobe tog profila, nema sposobnost da spozna vlastiti realni kapacitet i onda, bez imalo srama, najavljuje da sve to radi s namjerom da preuzme vlast u Crnoj Gori", izjavio je.

"On ne želi da se ustanovi istina o smrti Pukanića i Franjića. Njemu, vjerujem, treba jedna ozbiljna klinika", zaključio je tada Đukanović.

Naime, Ratko Knežević na sudu u Zagrebu teško je optužio Đukanovića ustvrdivši da on stoji iza ubojstva Pukanića i Nike Franjića. 

Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada 2008. godine na parkiralištu redakcije Nacionala. Ispod njegova auta podmetnuta je bomba, a uz Pukanića život je izgubio i Niko Franjić, jedan od zaposlenika NCL Media Grupe.

Zbog ovog atentata uhićeni su i na zatvorske kazne osuđeni Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani. Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, oslobođen je optužbi da je organizirao ubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene