Gorjela zgrada Iločkih podruma
Gorjela zgrada Iločkih podruma Foto: JVP Ilok

Vatrogasci su dojavu o velikom požaru dobili u ponedjeljak oko 22 sata. Gasili su ga do utorka u 7 sati. Nitko nije ozlijeđen.


"Tijekom protekle noći izbio je požar na salašu u poljskom predjelu Vukovo kod Iloka", izvijestila je u utorak ujutro vukovarsko-srijemska policija. Dodaju kako je materijalna šteta velika. 

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Starica u zgradi pustila plin iz plinske boce i potpalila ga šibicama: Uhićena je i pritvorena Na parkiralištu u Novom Zagrebu potpuno je izgorio električni romobil VIDEO Širi se dramatična snimka požara koji je izbio na električnom romobilu, vlasnik na parkingu tražio zaklon: "Da sam ga stavio u auto..."

Kako doznajemo od Ivice Bošnjaka, zapovjednika JVP-a Ilok, gorjela je zgrada Iločkih podruma. Cijelu noć borili su se s požarom. Dojavu su dobili oko 22 sata u ponedjeljak, a požar su gasili do jutros u 7 sati. 

"Izgorjela je zgrada i dosta strojeva, mislim sedam, osam. To su bili skupi bageri, traktori", rekao je Bošnjak. 

Požar je gasilo 12 vatrogasaca iz JVP-a Ilok i tri vatrogasca iz JVP-a Vukovar. Iz Iločkih podruma kažu da je požar zahvatio dio poljoprivredne mehanizacije za održavanje vinograda te da još ne znaju koja je šteta.  

"Ovim bih putem želio zahvaliti svim službama, vatrogascima što su na vrijeme reagirali i uspješno ugasili požar. Događaj je ovo koji nas je pogodio u ovom predblagdanskom raspoloženju, no iako će materijalna šteta biti značajna, to neće utjecati na aktivnosti početkom vegetacijskog ciklusa u našim vinogradima. Naći ćemo sva potrebna rješenja za nesmetan nastavak rada", izjavio je predsjednik uprave Antonijo Kraljević.

Dodaju kako imaju 360 hektara nasada, a čak 135 čini vinograd u Vukovu.

"Ekonomija Vukovo predstavlja kulturno-povijesnu ostavštinu i sinonim je srijemskog salaša na desnoj strani Dunava, pa je samim time šteta još i veća", navodi se  u priopćenju.

U Vukovu je zaposleno 80-ak radnika koji rade u smjenama pa da je zbog toga požar ugašen na vrijeme. 

Ozlijeđenih osoba nema. Nakon očevida znat će se uzrok požara.