Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Uskrsa

Kaos na cestama: Građani obavljaju posljednju kupovinu pred blagdanski vikend

Dino Goleš
Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr
Reporter Dnevnika Nove TV pratio je stanje u prometu u Zagrebu i okolici. Kako je izvjestio - gužve su na Veliki petak u poslijepodnevnim satima - posvuda.

Gužve su na sve strane, izvjestio je Goleš. "Čini se svi su jedva dočekali kraj radnog tjedna i idu na produženi blagdanski vikend. Krcata je zagrebačka obilaznica u koloni se vozi uz stalno stajanje zbog više prometnih nesreća", rekao je.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

Dodaje da se više desetaka minuta čeka se na ulaz na autocestu na Lučkom.

"HAK javlja kako je zbog prometne nesreće na 5. kilometru gužva, a pojačan je promet skroz do Bosiljeva. Gužve su i put Slavonije te na graničnim prijelazima s BiH i Srbijom što potvrđuje da su se gasterbajteri u većoj mjeri vratili", kazao je.

Iz HAK-a pojačan promet očekuju tjekom cijelog vikenda, a gužve i u gradovima poglavito kod šoping centara i trgovina.

Državni zavod za statistiku objavio podatke o inflaciji

"Mnogi tek sad obavljaju posljednju kupovinu za blagdanski stol. No ovaj Uskrs neće biti jeftin. Državni zavod za statistiku objavio je podatke o inflaciji. Najviše je poskupio promet i to za 14,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a hrani su cijene poraste za više od 10 posto. To su prosječni indeksi cijena, što znači da je pojedinim proizvodima cijena i više porasla", dodao je. 

O tome koliko su građani potrošili za blagdane više detalja bit će u Dnevniku Nove TV kad će razgovarati s ravnateljem Porezne uprave o do sad fiskaliziranim računima.

"A kad smo još kod gužvi - za kraj jedina gužva koja ne bi trebala nikog nervirati je ona za blagdanskim stolom. No bude i tu svega, zato bili u prometu, trgovini ili za stolom - živce o klin i sretno, Uskrs se bliži!", poručio je Goleš.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene