Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

OPREZNO NA CESTAMA

Za Uskrs i vikend najavljen pojačan nadzor prometa: Policija uputila apel mladim vozačima i roditeljima

Zbog pojačanih blagdanskih putovanja, policija će za vikend i Uskrs više kontrolirati promet. Gdje i na koji način, za Dnevnik je izvijestio reporter Nove TV Ivan Čorkalo.

"Policija će prije svega raditi na prevenciji, jer ima za to puno razloga od proteklog vikenda, kada su se dogodile brojne nesreće u kojima su sudjelovali mladi vozači", kazao je u utorak u Dnevniku Nove TV reporter Ivan Čorkalo koji je razgovarao s Tihomirom Drobecom iz Policijske uprave zagrebačke.
Gost Dnevnika je kazao kako će zagrebačka policija nadzirati promet kako bi se smanjio broj nesreća i kršenja težih prometnih prekršaja.

"S obzirom na nadolazeći Uskrs i vikend, pojačano ćemo biti s dovoljnim brojem policijskih službenika prisutni na važnijim prometnicama, a pojačat ćemo nadzor i u zonama noćnih klubova“, najavio je Drobec te kazao kako su ciljevi pojačanog nadzora smanjenje kršenje prometnih propisa, prevencija te ubrzanje protočnosti prometa.

Proteklog vikenda dosta je mladih vozača sudjelovalo u prometnim nesrećama. Iz zagrebačke policije im poručuju da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti i tehničke karakteristike svojih vozila, kao i da poštuju prometna pravila.

"Vlasnicima vozila poručujemo da sukladno zakonskim odredbama, ne daju svoja vozila na upravljanje osobama koje za to nemaju prava, kao ni osobama kojima je oduzeta vozačka dozvola, ili pokazuju svojim ponašanjem da su pod utjecajem alkohola ili droga“, naglasio je gost Dnevnika te podsjetio kako mladi vozači ne smiju imati više od nula promila alkohola, jer time čine prekršaj.

"Policijska uprava zagrebačka posebno vodi statistiku i evidenciju za mlade vozače i u posljednje tri godine konstatiramo da mladi vozači sudjeluju u prometnim nesrećama s desetak posto te 13 posto u ukupnom broju učinjenih prekršaja“, naveo je Tihomir Drobec. On je naglasio i da je u protekle tri godine poginulo 17 osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mladi vozači.

Gost Dnevnika ponovio je apel mladim vozačima da poštuju prometna pravila, kako bi time doprinijeli sigurnosti svih sudionika u prometu. Dodao je i da roditelji mogu biti kažnjeni kad dijete počini prekršaj (do navršenih 14 godina).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna krhotine na cesti U sudaru kod Koprivnice ozlijeđeno petero mladih

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu Ima i ozlijeđenih VIDEO/FOTO Krš i lom usred Zagreba, jedan auto završio na krovu: "Jako, jako gadno izgleda"

"Maloljetnici odgovaraju za činjenje prekršaja, s naglaskom da se mlađim maloljetnicima od 14 do 16 godina mogu izreći samo odgojne mjere“, zaključio je Drobec te ponovio apel roditeljima da ne daju vozila djeci ako nemaju pravo na upravljanje vozilom, ili ako su neiskusni, odnosno pod utjecajem opijata ili alkohola. 


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene