Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA USKOK-A ZBOG KAMPA NA MURTERU

Odvjetnik uhićene službenice iz afere Pripuz: "Nema govora o mitu"

Aktualno Galerija Krešimir Škarica - 2 Krešimir Škarica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Škarica - 1 Krešimir Škarica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 1 Bespravna gradnja; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Bespravna gradnja; ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
U velikoj akciji policije i USKOK-a u četvrtak je na zagrebačkoj adresi uhićen kontroverzni poduzetnik Zoran Pripuz i još četiri osobe. Svi se nalaze u Splitu na ispitivanju u sjedištu splitskog USKOK-a. Pred suca istrage trebali bi u petak. Uhićenja su povezana uz slučaj bespravne gradnje kampa na otoku Murteru, te izdavanja rješenja za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. U četvrtak ujutro su obavljene pretrage prostorija u Zagrebu i na području otoka Murtera.

Pod paskom interventne policije, na zagrebačkom Kvaternikovom trgu, pretraživale su se prostorije, koje je, prema sumnjama istražitelja, koristio kontroverzni poduzetnik.

Zorana Pripuza i četvero ostalih tereti se, priopćio je Uskok, za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. U prijevodu, riječ je o bespravnoj gradnji kampa u murterskoj uvali Čigrađa i devastaciji pomorskog dobra.

Priču u Splitu prati reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan koji je javio kako će se tek nakon ispitivanja svih privedenih znati za što ih točno USKOK tereti. Kaštelan je o ovoj temi razgovarao s odvjetnikom Krešimirom Škaricom. On je odvjetnik bivše zaposlenice šibensko-kninske županije čiji potpis se nalazi na spornom rješenju, koja je jedna od uhićenih.

Pročitajte i ovo Hrvatska nogometna reprezentacija Dnevnik Nove TV te pita Koga biste od susjeda izabrali za protivnika Vatrenih? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Njegovoj klijentici na teret se stavlja "kazneno djelo zlouopraba položaja i ovlasti. Sumnja se da ih je prekoračila da bi si priskrbila imovinsku dobit ili da bi nekog oštetila. Ne mogu iznositi detalje, ali USKOK je objavio otprilike o čemu se radi", rekao je Škarica. 

"Nema niti u jednom dijelu govora o mitu, da bi na bilo koji način primila mito ili nekog poticala na to", ističe odvjetnik.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić ususret parlamentarnim izborima Novi diplomatski sukob? Slovenci odbili srpskog kandidata za veleposlanika, oglasio se Vučić

Škarica je Kaštelanu kazao i kako su odlučili da u ovoj fazi postupka neće iznositi obranu. "Sutra idemo pred suca koji će odlučivati o istražnom zatvoru", dodao je i istaknuo kako će iznositi svoje stavove i argumente, te kako ne postoje naznake da bi njegova klijentica pobjegla ili ponovila djelo, a što se tiče utjecaja na svjedoke, Škarica ističe da postoje druge mjere koje mogu osigurati neometan postupak.

Nakon ispitivanja svih uhićenih USKOK bi trebao obavijestiti javnost za što se točno ova petorka tereti.

Nakon ispitivanja u USKOK-u prvi ispitani je pušten. Riječ je o Borisu Kulušiću, lokalnom ugostitelju i poduzetnik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene