Dug bolnica prema veledrogerijama i dalje raste dinamikom više od 200 milijuna kuna na mjesec. U HUP-ovoj koordinaciji veledrogerija kažu kako se situacija pogoršala od srpnja, kada im je izvanredno uplaćeno 500 milijuna kuna.

Galerija


Uz goleme dugove bolnica veće od 4 milijarde kuna, otežavajuća okolnost je i to što je HZZO produljio rokove plaćanja prema ljekarnama. Pa sada imaju dvije fronte što je za veledrogerije, poručuju, neizdrživo.

Vezani članci Dražen Jurković Dugovi i korona - stanje u zdravstvu nikad nije bilo gore: "Moramo biti svjesni da ćemo morati nešto i platiti" Vesna Bosanac Neke bolnice već ostale bez lijekova, zabrinuti i pacijenti i ravnatelji: ''Ovo je jedna vrsta pritiska i na nas i na Ministarstvo''

Diana Percač, predsjednica HUP-ove koordinacije veledrogerija, kaže da s obzirom na ozbiljnost trenutne situacije apeliraju na jednu značajnu uplatu kako stanovništvo ne bi ostalo bez lijekova. Na pitanje koliko bi ta uplata iznosila odgovara:

„Očekujemo puno više od 500 milijuna kuna u srpnju jer smo se nadali da ćemo uspjeti dočekati drugi krug pregovora u listopadu s tom uplatom. Međutim uplata se otkazala zbog produžavanja rokova plaćanja i od strane ljekarni.“

Percač je za kraj rekla kako bi sada trebali injekciju koja je veća od milijardu kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr