Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoj novac

Dug prema veledrogerijama svaki je mjesec 200 milijuna kuna veći, nezadovoljstvo raste: "Očekujemo puno više"

Dug bolnice prema veledrogerijama - 1
Dug bolnice prema veledrogerijama - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dug bolnice prema veledrogerijama - 3 Dug bolnice prema veledrogerijama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dug bolnice prema veledrogerijama - 4 Dug bolnice prema veledrogerijama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dug bolnice prema veledrogerijama - 2 Dug bolnice prema veledrogerijama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dug bolnice prema veledrogerijama - 1 Dug bolnice prema veledrogerijama - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Galerija 1/5 >>
Dug bolnica prema veledrogerijama i dalje raste dinamikom više od 200 milijuna kuna na mjesec. U HUP-ovoj koordinaciji veledrogerija kažu kako se situacija pogoršala od srpnja, kada im je izvanredno uplaćeno 500 milijuna kuna.

Uz goleme dugove bolnica veće od 4 milijarde kuna, otežavajuća okolnost je i to što je HZZO produljio rokove plaćanja prema ljekarnama. Pa sada imaju dvije fronte što je za veledrogerije, poručuju, neizdrživo.

Pročitajte i ovo Minusi i krediti; ilustracija - 1 Podaci Fine Broj blokiranih hrvatskih građana i dalje je veći od 200.000: Ima i jedna dobra vijest Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Diana Percač, predsjednica HUP-ove koordinacije veledrogerija, kaže da s obzirom na ozbiljnost trenutne situacije apeliraju na jednu značajnu uplatu kako stanovništvo ne bi ostalo bez lijekova. Na pitanje koliko bi ta uplata iznosila odgovara:

„Očekujemo puno više od 500 milijuna kuna u srpnju jer smo se nadali da ćemo uspjeti dočekati drugi krug pregovora u listopadu s tom uplatom. Međutim uplata se otkazala zbog produžavanja rokova plaćanja i od strane ljekarni.“

Percač je za kraj rekla kako bi sada trebali injekciju koja je veća od milijardu kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene