Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno postavljen

U KBC Zagreb stigao stent koji liječi krvne žile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb prvi je put uspješno postavljen revolucionarni Absorb - koronarni 'stent' od materijala koji s vremenom u potpunosti 'nestaje' i predstavlja novu nadu za srčane bolesnike, priopćeno je danas iz KBC-a Zagreb.

Ističe se kako novi koncept, odnosno korištenje Absorba predstavlja revoluciju u liječenju bolesti srca i krvnih žila, vodećih uzroka smrtnosti u Hrvatskoj i svijetu. 'Ova inovacija u liječenju koronarne bolesti, već se sada naziva četvrtom revolucijom u intervencijskoj kardiologiji. Absorb omogućuje krvnim žilama povratak u prirodnije stanje te povećava mogućnosti dijagnostike i liječenja', ističe se u priopćenju.

>> KBC Dubrava dobio novi dijagnostički uređaj vrijedan milijun kuna

Navodi se kako je Absorb načinjen od polilaktida, prirodno topivog materijala koji se često koristi u medicinskim implantatima poput topivih šavova. 'Absorb funkcionira tako, da obnavlja protok krvi u srčanim žilama, poput najboljeg metalnog stenta, no zatim se za razliku od metalnog, rastvara u tijelu i ostavlja izliječenu žilu koja može preuzeti prirodniju funkciju', navodi se u priopćenju koje je potpisao predstojnik Klinike za kardiologiju akademik Davor Miličić i pročelnica Laboratorija za intervencijsku kardiologiju doc. dr. Maja Strozzi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene