Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepoznat trgovac

Važno upozorenje inspekcije: Pazite, ove dvije web-trgovine su sumnjive, riskirate veliku štetu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni inspektorat poslao je važno upozorenje za sve koji se odlučuju za kupovinu preko interneta, a posebno su sumnjive dvije online trgovine.

Iz Državnog inspektorata stiglo je važno upozorenje za sve koji kupuju u internetskim trgovinama. Građane pozivaju da kod svake online kupovine obvezno provjere naziv i sjedište trgovca, telefonski broj i adresu elektroničke pošte.

Inspekcija je, naime, pokazala kako za internetske stranice www.nikeoutlet-hrvatska.com i www.cipelehrvatska.com nije poznat identitet trgovca, odnosno osobe koja na navedenim internetskim stranicama oglašava i prodaje proizvode te postoji rizik od ozbiljne štete za potrošače prilikom kupnje na daljinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna internetska prijevara Tvrtka iz Orehovice ostala bez više stotina tisuća kuna u prevari: Pazite na ovakve e-mailove

Kršenjem Zakona o zaštiti potrošača te Zakona o elektroničkoj trgovini, u slučaju kada nije poznat identitet trgovca, nema jamstva da će se ispoštovati sve stavke ugovorene na daljinu te tako nema ni nikakve zaštite za kupce.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPOZORENJE GRAĐANIMA Starcu u Zagrebu ukrala više stotina tisuća kuna: Nije prvi put da se prevaranti koriste ovim trikom

Trgovac je prema zakonu dužan prije sklapanja ugovora na daljinu preko interneta na jasan i razumljiv način obavijestiti kupca, između ostaloga, o svojem nazivu i sjedištu, telefonskom broju, adresi elektroničke pošte, nazivu i sjedištu trgovca u čije ime i/ili za čiji račun nastupa, kao i o adresi mjesta svojeg poslovanja odnosno adresi mjesta poslovanja trgovca u čije ime i/ili za čiji račun on nastupa, navodi se u priopćenju.

Iz inspektorata naglašavaju kako je sve veći broj prijava koje upućuju na sve češće povrede u digitalnom okruženju te pozivaju potrošače da uvijek provjere naziv i sjedište trgovca, telefonski broj te adresu elektroničke pošte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene