Iz slavonskog sela u kojem svaka obitelj ima troje i više djece iz kojeg nitko ne iseljava, kontaktirali su rubriku Vaš glas kako bi upozorili na demografiju. Unatoč brojnim obećanjima, mještani Sikirevaca već 40 godina čekaju školsku dvoranu, a nemaju ni vrtić.

Galerija +0 Baka Marija iz slavonskog sela Sikirevci čuva unuka (Foto: Dnevnik.hr)

Raspjevana baka Janja Živić iz Sikirevaca brine o devetero unučadi, a deseto je na putu. Baka Marija također čuva svoje unuke, obje su se složile da bi vrtić bio koristan za djecu.

Vezani članci Marija Milanović Osobu s teškoćama proglasili nesposobnom za posao spremačice pa na to mjesto zaposlili kćer predsjednika vijeća vrtića Ilustracija Troje četverogodišnjaka za vrijeme odmora pobjeglo iz pariškog vrtića. Brzo otkriven krivac

U slavonskom selu Sikirevci samo prošle godine rođeno je dvadeset i sedmero djece. Mnoge majke nemaju baka-servis. “Ostajem kod kuće ne idem radit zbog djece“ kaže jedna od majka Martina Hošnjak.

Načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić ima plan kojim bi riješio problem. “Moramo izmjeniti prostorni plan, da se može dobiti građevinska dozvola, onda idemo u izradu projektne dokumentacije. Ako verzija s otkupom dijela kuće ne uspje, onda ćemo morati graditi novi vrtić“ kaže Nikolić.

Škola koju su sami izgradili treba sportsku dvoranu. “Tu blagujemo, imamo užinu, nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, sve manifestacije, događanja“ kaže ravnateljica škole Terezija Štrlji pokazujući školsko predvorje.

Imaju svu potrebnu dokumentaciju, ali ne i novac za izgradnju. “Dvorana je obećana, 40 godina do dan danas nemamo, 200 učenika u školi, dvorane nema“ objasnio je Nikolić.

A djeca joj se vesele. “Mogli bi onda i nogomet i košarke, tako nešto, puno bolje nego u našoj školi“ kaže učenik Antonio Lovrić.

Škola u Sikirevcima jedna je od tri škole u županiji koje nemaju dvoranu. Iako imaju za koga ulagati, nemaju ni dvoranu ni vrtić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju