Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivi kredit?

Posjet Varšavskoj: Koruško povjerenstvo preuzelo dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednike u Varšavskoj posjetio je predsjednik istražnog povjerenstva austrijske pokrajine Koruške u slučaju Hypo banke - Rolf Holub.

Prosvjednici su mu predali niz dokumenata kojima žele dokazati da je Horvatinčić dobio kredit od Hypo banke pod sumnjivim okolnostima. Holub je potvrdio da postoji sumnja kako se Hypo banka u Hrvatskoj bavila špekulacijama oko nekretnina, surađivala s političarima investitorima i davala kredite u sumnjivim poslovima.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Predsjednik istražnog povjerenstva za Hypo reći će kako je HOTO grupa dobila kredit

Istraga koja počinje u rujnu, kazao je Holub, trebala bi rasvijetliti okolnosti desetak sumnjivih poslova vrijednih do 300 milijuna eura. Nije želio precizirati je li među tim poslovima i projekt Cvjetni trg. U istrazi je kao svjedok pozvan i guverner HNB-a Željko Rohatinski, koji se prošli put nije odazvao austrijskom povjerenstvu.

'U Hrvatskoj istražujemo deset najvećih stavki, a radi se o slučajevima gdje je vrijednost od 200 do 300 milijuna eura, među njima je i slučaj Skiper u Istri. Međutim, naše povjerenstvo tu još uvijek nije dobilo nikakvu službenu dokumentaciju', rekao je Holub.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene