Djelatnici Zrinjevca vratili su klupicu duginih boja u park Zrinjevac nakon što ju je nepoznati muškarac vandalizirao crnom bojom.

Galerija U Zrinjevac vraćena vandalizirana klupica - 3 U Zrinjevac vraćena vandalizirana klupica - 4 U Zrinjevac vraćena vandalizirana klupica - 8 +7 U Zrinjevac vraćena vandalizirana klupica - 5

Nepoznati muškarac u zagrebačkom parku Zrinjevac u utorak ujutro crnom bojom u spreju vandalizirao je klupicu duginih boja koja je u park postavljena u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.

Oko 20:20 klupica je - nestala, javio nam je čitatelj. Glasnogovornica zagrebačke Gradske uprave Dinka Živalj rekla nam je da je uklonjena po planu jer je trebala biti samo tijekom dana na Zrinjevcu povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.

U utorak poslijepodne drvena klupica bila je obojana u dugine boje - simbol LGBTIQ zajednice, a nepoznati muškarac devastirao ju je samo nekoliko sati nakon postavljanja.

Pride Ride 2021. I ovog lipnja održat će se Povorka ponosa na biciklima: "Izloženost nasilju i dalje je naša svakodnevnica"

No, djelatnici Zrinjevca su ubrzo nakon incidenta odnijeli klupicu te je vratili ponovno obojanu u dugine boje.

Iako je u parku snimljen i policajac, zagrebačka policija nije imala nikakvih dojava o incidentu u parku, kazali su za DNEVNIK.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju