Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvala na strpljenje i povjerenje

V. d. ravnateljice Srebrnjaka: "U bolnici traje izvid inspekcije Ministarstva zdravstva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak Ivana Đerek Dubravčić priopćila je u petak kako u toj ustanovi traje izvid inspekcije Ministarstva zdravstva, a proteklih je dana upućen poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori kako bi se utvrdilo je li postupano u skladu sa zakonom.

"Iz dokumentacije koja mi je ovih dana dostupna, postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske i Grad Zagreb kao osnivač i pravna osoba bio je u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje", ističe v. d. ravnateljice.

Podsjeća kako je 6. prosinca završen izvanredni nadzor HZZO-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavili kolektivnu kaznenu prijavu Zaposlenici Srebrnjaka prosvjedovali zbog optužbi za nadriliječništvo, Nogalo: ''To je rezultat patološke mržnje dviju žena''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BURNO NA SJEDNICI Grad Zagreb podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg ravnatelja bolnice Srebrnjak dr. Bore Nogala

"Neosporno je da je Dječja bolnica Srebrnjak, čiji je osnivač Grad Zagreb, zahvaljujući stručnosti svojih zaposlenika te njihovu kontinuiranom i predanom radu ostvarila značajan iskorak u kvaliteti pružene zdravstvene zaštite. Dužnost nove Uprave je otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti sve poslovne procese, koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometanu provedbu svih EU projekata", stoji u priopćenju.

V. d. ravnateljice navodi kako "iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak" posljednjih dana najviše šteti bolnici, njezinim pacijentima i zaposlenicima, te poziva na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava, kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, o čemu će javnost biti obaviještena.

Zaposlenici Srebrnjaka održali su u četvrtak prosvjed zbog optužbi za nadriliječništvo, na kojem su najavili podnošenje kolektivne kaznene prijave za lažno prijavljivanje i nanošenje štete ugledu ustanove.

Odluku o prosvjedu donijelo je Stručno vijeće bolnice jer je Grad Zagreb nakon smjene Bore Nogala s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka, podnio kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, a na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu za nadriliječništvo bolnicu je prozvala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene