Dječja bolnica Srebrnjak (Foto: Pixsell,Goran Stanzl)
Dječja bolnica Srebrnjak (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Foto: Pixsell,Goran Stanzl

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak Ivana Đerek Dubravčić priopćila je u petak kako u toj ustanovi traje izvid inspekcije Ministarstva zdravstva, a proteklih je dana upućen poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori kako bi se utvrdilo je li postupano u skladu sa zakonom.


"Iz dokumentacije koja mi je ovih dana dostupna, postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske i Grad Zagreb kao osnivač i pravna osoba bio je u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje", ističe v. d. ravnateljice.

Podsjeća kako je 6. prosinca završen izvanredni nadzor HZZO-a.

Zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak prosvjedovali zbog optužbi za nadriliječništvo - 5 Zaposlenici Srebrnjaka prosvjedovali zbog optužbi za nadriliječništvo, Nogalo: ''To je rezultat patološke mržnje dviju žena''

Boro Nogalo, bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak Grad Zagreb podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg ravnatelja bolnice Srebrnjak dr. Bore Nogala

"Neosporno je da je Dječja bolnica Srebrnjak, čiji je osnivač Grad Zagreb, zahvaljujući stručnosti svojih zaposlenika te njihovu kontinuiranom i predanom radu ostvarila značajan iskorak u kvaliteti pružene zdravstvene zaštite. Dužnost nove Uprave je otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti sve poslovne procese, koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometanu provedbu svih EU projekata", stoji u priopćenju.

V. d. ravnateljice navodi kako "iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak" posljednjih dana najviše šteti bolnici, njezinim pacijentima i zaposlenicima, te poziva na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava, kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, o čemu će javnost biti obaviještena.

Zaposlenici Srebrnjaka održali su u četvrtak prosvjed zbog optužbi za nadriliječništvo, na kojem su najavili podnošenje kolektivne kaznene prijave za lažno prijavljivanje i nanošenje štete ugledu ustanove.

Odluku o prosvjedu donijelo je Stručno vijeće bolnice jer je Grad Zagreb nakon smjene Bore Nogala s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka, podnio kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, a na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu za nadriliječništvo bolnicu je prozvala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju