Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcije češljaju poslovanje

Vatavuk od policije i DORH-a očekuje žurno očitovanje, a ima poruku i za Zadravec: "Ako ima kriminala, molim vas, pronađite ga"

Zoran Vatavuk
Zoran Vatavuk Foto: DNEVNIK.hr
Dijanu Zadravec, smijenjenu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u utorak je saslušalo Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. V. d. ravnatelja bolnice Zoran Vatavuk pozvao ju je da se suzdrži od daljnjeg "blaćenja bolnice i kolega".

V. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk pozvao je bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijanu Zadravec da se suzdrži od komentiranja bolnice i kolega dok ne stignu službeni rezultati istrage.

Pročitajte i ovo Zoran Vatavuk Ministar odmah odgovorio Vatavuk podnio ostavku na mjesto ravnatelja Vinogradske bolnice: ''Zadravec je razgovarala s Berošem jer je on tobože informiran'' Slika nije dostupna Napeta situacija Novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice danas bi mogao odlučiti o sudbini Dijane Zadravec

"Od inspekcija Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje očekujem rezultate nadzora, od policije i Državnog odvjetništva da što prije utvrde ima li kriminala u bolnici, a od prof. Dijane Zadravec tražim da se, do službenih rezultata istraga, suzdrži od daljnjeg javnog blaćenja ustanove i kolega", istaknuo je Vatavuk.

Potaknut mnogim upitima medija o javnim istupima smijenjene predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijane Zadravec, posebno njezina sudjelovanja na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije 15. lipnja 2021. godine, v. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk vjeruje da će inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koje više od tri tjedna kontroliraju poslovanje te zdravstvene ustanove, uskoro upoznati ministra zdravstva i hrvatsku javnost sa svojim nalazima.

"Nije do istine stalo više prof. Dijani Zadravec nego meni"

"Pozdravljam rad ovih inspekcija, kao i proračunskog nadzora Ministarstva financija, te vjerujem da će što prije javnosti predočiti rezultate svojih kontrola. Na raspolaganju su im sva naša dokumentacija i razgovori s odgovornim osobama za svaku pojedinu djelatnost u bolnici", kazao je Vatavuk i dodao da isto tako traži od policije i Državnog odvjetništva da čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se što prije došlo do istine o pravom stanju stvari u toj najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu.

"Nije do istine stalo više prof. Dijani Zadravec nego meni ili bilo kojem od zaposlenika naše bolnice. To sam više puta ponovio, to glasno ističem i sada", istaknuo je Vatavuk.

"Mi smo ustanova koja ima značajnu ulogu u brizi za zdravlje naših građana, koristimo sredstva hrvatskih osiguranika i poreznih obveznika i uvijek smo spremni polagati račune za svoje poslovanje. Upravo naše poslovanje kontroliraju nadležne inspekcije", dodao je Vatavuk.

"Ali pozivam i policiju i Državno odvjetništvo da se što prije očituju o prijavama koje spominje prof. Zadravec. Ako ima kriminala, molim vas, pronađite ga što prije i predajte ga pravosuđu", dodao je.

"Do tada odlučno tražim od dr. Zadravec, kojoj su već do sada izrečene određene mjere upozorenja u skladu s našim propisima, da se suzdrži od daljnjih javnih istupa, neargumentiranih optuživanja ustanove i kolega te blaćenja ugleda ustanove u kojoj radi. O njezinim prijavama svoj sud moraju reći nadležna tijela. Ne ni ona ni ja, već oni kojima je zakon dao to u zadatak", zaključio je Vatavuk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene