Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice nevremena

Ovako danas izgleda mjesto pada ogromne dizalice: "Napravila je krater, radnici uklanjaju ostatke"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Sanacija štete - 1 Sanacija štete - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija štete - 2 Sanacija štete - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanacija štete - 3 Galerija 1/4 >>
Od početka oluje žurne službe zaprimile su više od 11 tisuća poziva, a pritisak na telefonske linije ne jenjava. Iz Grada Zagreba kazali su kako će tijekom dana otvoriti dodatnu telefonsku liniju za građane koji su na bilo koji način oštećeni u nevremenu.

U najšokantnije prizore oluje koja je u srijedu poharala dio Hrvatske spada rušenje dizalice s više od 20 metara visine. U kabini dizalice u trenutku pada bio je radnik. U tom dijelu grada traje sanacija, koju prati reporter Nove TV Domagoj Mikić.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Primljeno na znanje "Odredbom da moraju otkriti izvor, novinare se štiti": Ministrica o kontroverznom nacrtu Zakona

"Dizalica koja je pala napravila je krater od oko pola metra. Radnici uklanjaju posljednje ostatke dizalice, a nakon što oni obave svoj posao, na scenu stupaju djelatnici Zagrebačkih cesta, koji bi trebali pokrpati cestu. No kada će ona biti u funkciji, još nije poznato", rekao je Mikić.

I dalje traje pritisak na telefone žurnih službi

Od ranog jutra zakrčene su sve linije žurnih službi, više od 200 akcija zagrebački vatrogasci su imali do 10 sati, a u prostorije je stigao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Civilne zaštita upozorava Objavljene upute: Znate li kako treba postupati u slučaju grmljavinskog nevremena?

"Prioritet su sada stabla, posebice ova koja i dalje blokiraju kolnike. Kad se ona uklone, tek nakon toga dolaze na red parkovi. Budući da ima dosta oštećenih stabala koja se nisu sasvim srušila, pozvao bi građane da izbjegavaju parkove do daljnjega da ne bismo imali veći broj ozlijeđenih", rekao je Tomašević.

"Od početka tog nevremena jučer pa dosad sve linije svih hitnih službi potpuno su blokirane, zauzete telefonskim pozivima. Bilo je oko 11 tisuća poziva, tako da je jako teško raditi trijažu. Imali smo jučer i neka direktna spašavanja ljudi na koja su pali dijelovi drveća", istaknuo je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih i apelirao na građane da žurne brojeve koriste isključivo u situacijama života i smrti.

Pročitajte i ovo Klaićeva bolnica Hitna sanacija Klaićeve Četverogodišnje dijete ozlijeđeno u padu stabla na automobil: I na liječnicu i njezina sina palo drvo te smrskalo auto

Iz Grada Zagreba kazali su kako će tijekom dana otvoriti još jednu dodatnu telefonsku liniju za građane koji su na bilo koji način oštećeni u nevremenu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene