Zlostavljana djevojka, ilustracija (Foto: Getty images)
Zlostavljana djevojka, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

Strava u Splitu! Djevojka iz BiH javila se na oglas za dadilju. Uzeli su joj putovnicu i zatočili je te prijetili smrću. Uspjela je pobjeći...


Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Policijsko vozilo, ilustracija Filmska potjera na ulicama Vukovara: Bježao od policije, zabio se u policijsko vozilo pa pokušao otrčati s mjesta nesreće Policija, ilustracija 88-godišnjak jurio seoskom cestom 191 km/h, kasnio na cijepljenje: Oduzeli mu vozačku dozvolu i zaplijenili vozilo

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru sa 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena. PU splitsko-dalmatinska izvijestila je da se djevojka nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a 29- godišnjak joj je i prijetio smrću. 

23. kolovoza nesretna je djevojka uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.