Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Draženu Slavici

Užas na Kornatu: Bilo je mrtvih, ozlijeđeni su tražili vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Čuli smo preko radio stanice poziv u pomoć, a ozlijeđene vatrogasce tražili smo više od 1 sat i 40 minuta', ispričao je Krešimir Grgas, vatrogasac DVD-a Zablaće, na zadarskom Županijskom sudu, gdje je nastavljeno suđenje Draženu Slavici, osumnjičenom za smrt 12 vatrogasaca na Kornatu.

U šoku je ispričao kako je prizor bio stravičan. 'Bilo je mrtvih, ozlijeđeni su bili dehidrirani, tražili su vode', ispričao je i dodao kako su pripadnici HGSS-a došli brez plahti za pokrivanje. 'Jako je puhalo tako da smo se u jednom trenutku morali držati za stijene', rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva tuga Užasna tragedija: Djevojčica je kopala rupu na plaži, a onda se pijesak srušio na nju Slika nije dostupna Slavici produljen pritvor, pilot svjedočio tri sata

Dodao je kako su svi vatrogasci bili teško opečeni te da je prepoznao samo Dinu Klarića i Ivana Marinovića. 

>> 'Jedan vatrogasac je umro kad smo došli do njih, s glavom među kamenjem'

Na zadarskom Županijskom sudu sudac Boris Babić u 9.30 sati nastavilo se suđenje za kornatsku tragediju. Danas su svjedočila tri svjedoka, vatrogasci DVD-a Zablaće Kristijan Popović i Krešimir Grgas te tadašnji zapovjednik DVD-a Zablaće Petar Popović.

Sljedeće ročište održat će se 23. veljače, kada će svoju stranu priče iznijeti vatrogasci Josip Zoričić, Mario Jozić, Mate Bačić i Mario Cvitan. Dan nakon u sudnici će svjedočiti pilot kanadera Stjepan Lesković i posada helikoptera. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene