Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Čuli smo preko radio stanice poziv u pomoć, a ozlijeđene vatrogasce tražili smo više od 1 sat i 40 minuta', ispričao je Krešimir Grgas, vatrogasac DVD-a Zablaće, na zadarskom Županijskom sudu, gdje je nastavljeno suđenje Draženu Slavici, osumnjičenom za smrt 12 vatrogasaca na Kornatu.


U šoku je ispričao kako je prizor bio stravičan. 'Bilo je mrtvih, ozlijeđeni su bili dehidrirani, tražili su vode', ispričao je i dodao kako su pripadnici HGSS-a došli brez plahti za pokrivanje. 'Jako je puhalo tako da smo se u jednom trenutku morali držati za stijene', rekao je.

Vezani članci Mikhailo Korenovsky poginuo u bombardiranju Video koji slama srca: U žutoj kuhinji s tatom su slavile rođendan. Sad su ostale samo ruševine Slika nije dostupna Mimohod za vatrogasce: Tuga je to koju cijeli šibenski kraj živi već osam godina

Dodao je kako su svi vatrogasci bili teško opečeni te da je prepoznao samo Dinu Klarića i Ivana Marinovića. 

>> 'Jedan vatrogasac je umro kad smo došli do njih, s glavom među kamenjem'

Na zadarskom Županijskom sudu sudac Boris Babić u 9.30 sati nastavilo se suđenje za kornatsku tragediju. Danas su svjedočila tri svjedoka, vatrogasci DVD-a Zablaće Kristijan Popović i Krešimir Grgas te tadašnji zapovjednik DVD-a Zablaće Petar Popović.

Sljedeće ročište održat će se 23. veljače, kada će svoju stranu priče iznijeti vatrogasci Josip Zoričić, Mario Jozić, Mate Bačić i Mario Cvitan. Dan nakon u sudnici će svjedočiti pilot kanadera Stjepan Lesković i posada helikoptera. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju