Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS NA GRADILIŠTU

Dvije osobe ubijene u pucnjavi u Aucklandu, ranjeno šestero ljudi

Pucnjava u Aucklandu - 4
Pucnjava u Aucklandu - 4 AFP
Aktualno Galerija Pucnjava u Aucklandu - 4 Pucnjava u Aucklandu - 4 Foto: AFP Pucnjava u Aucklandu - 3 Pucnjava u Aucklandu - 3 Foto: AFP Pucnjava u Aucklandu - 2 Pucnjava u Aucklandu - 2 Foto: AFP +0 Pucnjava u Aucklandu - 1 Galerija 1/4 >>
Najmanje su dvije osobe ubijene, dok ih je šest ranjeno u pucnjavi na gradilištu u najvećem novozelandskom gradu Aucklandu, priopćile su tamošnje vlasti u četvrtak, a prenosi Reuters.

Prema policijskom priopćenju, napadač je mrtav i više ne postoji rizik od novog incidenta. "Pucnjava u jednoj od prometnijih ulica u središtu grada suzbijena je i riječ je o izoliranom incidentu", objavila je novozelandska policija te dodala kako ne postoji rizik za nacionalnu sigurnost.

Incident se dogodio samo nekoliko sati uoči prve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, u Eden Parku u Aucklandu.

Premijer Chris Hipkins rekao je da će se nogometni turnir odvijati prema planu. Istaknuo je da je pucnjava djelo pojedinca, te da policija ne traži nikoga drugoga u vezi s incidentom.

Pročitajte i ovo Uslijed strašnog nevremena i oluje u Prilazu baruna Filipovića pala je dizalica koja se ukopala u cestu Tuga i nevjerica FOTO/ VIDEO Dan poslije oluje kakvu Hrvatska ne pamti: Vojska je na terenu, štete se zbrajaju, među ozlijeđenima su i djeca

"Nije utvrđena nikakva politička ili ideološka motivacija za pucnjavu, stoga ne postoji ni rizik za nacionalnu sigurnost", rekao je Hipkins tijekom konferencije za medije. Istaknuo je i da neće biti promjena u razini sigurnosne prijetnje Novog Zelanda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene