Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Podravini

Žena pronađena u poplavljenom podrumu ipak se nije utopila, policija otkrila pravi uzrok smrti

Rasinja pod vodom
Rasinja pod vodom Foto: Mario Kos/ePodravina
U podrumu je tijekom uklanjanja štete od poplava pronađeno tijelo žene. Iako se pretpostavljalo da se žena utopila, policija je otkrila pravi uzrok smrti.

Tijekom uklanjanja štete od poplave u Rasinju je pronađeno tijelo žene za koju se kasnije utvrdilo da je umrla od srčanog udara

Tijelo 74-godišnje žene pronađeno je u podrumu obiteljske kuće punom vode u ponedjeljak, a prve su pretpostavke bile da se utopila.

"U ponedjeljak oko 19 sati u Rasinji, pored Koprivnice, u podrumu obiteljske kuće od zastoja srca preminula je 74-godišnjakinja, a njezinu smrt mediji su s krivom protumačili kao utapanje uslijed velikih oborina", izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Nakon pronalaska beživotnog tijela žene u poplavljenom podrumu, zbog velike količine vode na prometnicama u Rasinji mrtvozornika su morali prevesti bagerom kako bi pregledao tijelo, neslužbeno se doznaje.

Pročitajte i ovo Poplave u Njemačkoj - 5 Tisuće ljudi evakuirano Četvero poginulih u poplavama u Njemačkoj, kancelar upozorio na klimatske promjene: "Ovo je četvrti put ove godine..."

Osim u Rasinji, gdje se sanira šteta, privremeno je bila zatvorena državna cesta D2, koja spaja Koprivnicu i Đurđevac. Koprivnički bregi također su djelomično plivali pod vodom jer je voda prelazila preko tamošnjeg pružnog prijelaza

"Voda u podrumima pojavila se i u Križevcima", rekao je Blažetić te dodao kako mu je mobitel pun poruka s terena o štetama nastalim uslijed velikih oborina. No veličina šteta utvrdit će se naknadno.

Strahovalo se i od plavljenja potoka Gliboki nedaleko od Koprivnice, ali na sreću do toga nije došlo. Na terenu su tijekom noći bile brojne službe, vatrogasci i brojni dobrovoljci koji spašavaju mjesto od poplava. Dio ulica je neprohodan, a na okolnim prometnicama bilo je više od jednog metra vode. Poplavljene su obiteljske kuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene