Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Osramoćeni pred Europom''

Grmoja: ''Tražim opoziv glavne državne odvjetnice, a logičan potez je i ostavka Plenkovića''

Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: DNEVNIK.hr
Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izvijestio je u četvrtak u Saboru da je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uputio pismo u kojem od njega traži da opozove glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek.

''Zbog činjenice da je DORH okrenuo glavu od istrage malverzacija Gabrijele Žalac i ostalih i da smo ovim uhićenjima od strane europskog javnog tužitelja osramoćeni pred europskim institucijama jer DORH i USKOK nisu odradili svoj posao tražim da Vlada pokrene opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek'', izjavio je Nikola Grmoja.

Glavnu državnu odvjetnicu postavila je Vlada i jedino ona ima mogućnost pokrenuti njezin opoziv, a Sabor bi onda o tome raspravljao i odlučivao, pojasnio je Grmoja i dodao kako bi i sam premijer Plenković trebao dati ostavu.

''S obzirom na ogromnu štetu za hrvatske građane ako se pogledaju sve afere ministara, članova HDZ-a, te s obzirom na to koliko smo najnovijom aferom osramoćeni pred Europom, jedni logičan potez kako bi se zaustavilo urušavanje institucija je ostavka i Andreja Plenkovića'', rekao je Grmoja.

Plenkovićeva "svijetla europska budućnost" sada je ugrožena i nakon ove afere nitko ga neće primiti na bilo kakvu poziciju u europskim institucijama, ocijenio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz skandala u skandal U nekoliko godina od miljenice do uhićenice: Sve afere bivše ministrice Gabrijele Žalac, koju je Plenković dugo branio

Pročitajte i ovo Mario Žalac prijetio novinarima privedena bivša ministrica Pogledajte kako je muž Gabrijele Žalac prijetio novinarima, držao ga policajac: "Znam sve o vama! Zapalite svijeću!"

"Ako mu je imao stalo do hrvatskih građana i budućnosti Hrvatske, on bi trebao dati ostavku bez obzira na to što više nema rezervne pozicije", zaključio je Grmoja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene