Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mnogima povećani iznosi

Državne firme dijele uskrsnice, evo tko će dobiti najveći iznos

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Objed za Uskrs Objed za Uskrs Foto: In Magazin Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images +0 Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Državne tvrtke dijele uskrsnice. Donosimo iznose koje će dobiti radnici.

Uskrs ove godine pada na 31. ožujka, a mi smo provjerili kolike će iznose dobiti zaposleni u državnim i javnim tvrtkama te tko će ove godine dobiti najizdašniju uskrsnicu. 

Hoće li uskrsnica uopće moći pokriti uskrsnu košaricu koja je iz godine u godinu sve skuplja? Iznos uskrsne košarice bit će otprilike od 100 do 400 eura, dok državne firme uglavnom isplaćuju iznose o 130 do 150 eura, tako da iznosi i nisu neka sreća. 

HEP

Sukladno novom Kolektivnom ugovoru za HEP grupu za razdoblje 2024.-2025., sklopljenim u listopadu 2023. na temelju pregovora s reprezentativnim sindikatima, radnicima će se za Uskrs 2024. isplatiti u naravi iznos od 132,72 eura neto po radniku.

Poslodavac je tijekom pregovora o Kolektivnom ugovoru u 2023. godini uzeo u obzir argumentaciju sindikata o utjecaju inflacije na povećanje troškova života i smanjenje realne vrijednosti plaća. Isplata za Uskrs obuhvatit će oko 10.300 radnika HEP-a.

HŽ Infrastruktura

HŽ Infrastruktura d.o.o. isplatit će svojim radnicima uskrsnice u visini od 143,00 eura po radniku, a koje su određene prema važećem Kolektivnom ugovoru. Uskrsnica se isplaćuje svim radnicima, a ukupan iznos za 2024. godinu iznositi će oko 735.000 eura, priopćili su. 

HŽ Putnički prijevoz 

HŽ Putnički prijevoz dobit će 143 eura uskrsnice.

Ina

INA svojim radnicima isplaćuje uskrsnicu u iznosu od 132,72 eura neto u naravi, putem INA beneFIT kartice. Isplatom uskrsnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno više od 8000 radnika.

Hrvatska pošta

Sukladno Kolektivnom ugovoru, radnicima Hrvatske pošte, njih gotovo 9000, svake godine se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, i to za Uskrs, Božić i u obliku regresa.

U ovom trenutku još nije donesena odluka o iznosu ovogodišnje prigodne nagrade povodom Uskrsa.

U 2023. godini povodom Uskrsa radnicima je isplaćena jednokratna prigodna nagrada u iznosu od 132,72 eura, priopćili su. 

Croatia Airlines

U Croatia Airlinesu zasad nije donesena odluka o isplati uskrsnice ove godine.

Hrvatske ceste

Zaposlenicima Hrvatskih cesta d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, bit će isplaćena uskrsnica od 150,00 eura. Uskrsnica se isplaćuje svim zaposlenicima (474 radnika) Hrvatskih cesta, osim predsjedniku i članovima Uprave Hrvatskih cesta.

Pročitajte i ovo Zgrade POS-a - 9 Zakon u upravljanju zgrada Hoće li poskupjeti pričuva, kolike će kazne plaćati glasni susjedi i što s klimom? Mijenja se važan zakon, doznajemo detalje

Hrvatska Lutrija 

Hrvatska Lutrija d.o.o. potpisnica je Kolektivnog Ugovora sukladno kojem je između ostalog regulirano pravo Radnika na prigodan dar za Uskrs.

Točan iznos u visini prigodnog dara za Uskrs još uvijek nije definiran.

Janaf 

Pitanje dara za Uskrs, kao i ostalih materijalnih prava zaposlenika, regulirano je važećim Kolektivnim ugovorom JANAF-a d.d. te se postupa sukladno odredbama istog. Temeljem Kolektivnog ugovora svaki zaposlenik prima uoči Uskrsa dar u iznosu od 132,73 eura.

Hrvatske ceste

Hrvatske ceste isplaćuju uskrsnicu u iznosu od 200 eura. Uskrsnicu će dobiti 2603 radnika. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene