Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK potvrdio

Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci optužio trojicu osumnjičenih među kojima i 34-godišnjeg direktora u Odjelu tehničke zaštite Fine, da su za dobivanje poslova s Finom tražili mito od vlasnika zaštitarske tvrtke.

Tužiteljstvo je priopćilo da su optužnicom, uz 34-godišnjeg direktora Fina Gotovinskih servisa (GS), obuhvaćeni 48-godišnji direktor zaštitarske tvrtke te 43-godišnji direktor druge zaštitarske tvrtke koji se terete za primanje mita u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te poticanje na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

USKOK je precizirao da je 48-godišnjak ponudio 43-godišnjaku posao pružanja usluga preventivnih obilazaka bankomata na području Istre u ime i za račun Fine GS, i osigurao mu kontakt s 34-godišnjim direktorom Odjela tehničke zaštite Fine GS, a koji je posao ta druga zaštitarska tvrtka tijekom srpnja i kolovoza 2022. obavljala za Finu GS.

Pročitajte i ovo Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 4 Nepravomoćna presuda Oslobođeni za ubojstvo Sablje: Ukida im se istražni zatvor

Prema navodima tužiteljstva, 48-godišnjak i 34-godišnjak su od 43-godišnjaka zatražili nagradu za dobivanje tog posla, kao i za buduću poslovnu suradnju s Finom GS u poslovima dodatnog osiguranja, posebno vezano za prijevoz novca posebnim vozilima na području Istre.

Uskok ističe kako su tražili da za nagradu plati račun za tobožnju uslugu cateringa u iznosu od 4140 eura, kojeg mu je prethodno zaštitarska tvrtka 48-godišnjaka ispostavila putem elektroničke pošte. No, 43-godišnjak nije pristao na plaćanje, dodaje tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Marija Vučković Marija Vučković Ministrica poljoprivrede otkrila što se događa sa svinjskom kugom: "To je meso potpuno zdravo"

Prethodno je početkom rujna 2022. u tu svrhu 48-godišnjak od 43-godišnjaka zatražio da u ime svoje tvrtke izda fiktivni račun na navedeni iznos za uslugu pripreme hrane te ga ispostavi tvrtki koja je surađivala s Finom GS, što je 43-godišnjak i učinio.

Potom je račun evidentirao u knjizi izlaznih faktura, iako je bio svjestan da fakturirana usluga nije naručena niti pružena, nadodao je USKOK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene