Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera softver

USKOK se oglasio o uhićenju bivše ministrice i šefa SAFU-a, otkrili kada su počeli izvide: "Obavljeni su razgovori s više osoba..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK se oglasio o uhićenju bivše ministrice Gabrijele Žalac, šefa SAFU-a Tomislava Petrica i drugih zbog afere Softver.

O uhićenju četvero ljudi, među kojima je bivša ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac i šef Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), Tomislav Petric, oglasio se i USKOK.

Navode da su izvide započeli nakon navoda objavljenih u medijima. ''Tijekom izvida pribavljena je dokumentacija, obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba te su od SAFU-a zatraženi rezultati Ex-post kontrole javne nabave određenih programa.

Pročitajte i ovo Mario Žalac prijetio novinarima privedena bivša ministrica Pogledajte kako je muž Gabrijele Žalac prijetio novinarima, držao ga policajac: "Znam sve o vama! Zapalite svijeću!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poslodavac partner Šef SAFU-a: Tko je ravnatelj moćne državne agencije uhićen u aferi Softver

Ističemo kako vezano za konkretni slučaj USKOK nije donio meritornu odluku. Rezultati provedenih izvida dostavljeni su Uredu europskog javnog tužitelja koji je u međuvremenu započeo s radom, a koji je sukladno važećim propisima nadležan za predmetni slučaj'', stoji u priopćenju iz USKOK-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene