Mladen Madjer (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Mladen Madjer (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

USKOK je na upit portala DNEVNIK.hr odgovorio da provodi izvide u slučaju prelaska bivšeg HSS-ovca Mladena Madjera u saborski Klub Milana Bandića.


Klub Milana Bandića u Saboru nastavlja rasti i u ovoj godini. Klubu se pridružio HSS-ovac Mladen Madjer.

Vezani članci Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Krešo Beljak dao iskaz zbog sumnji u kupovinu zastupnika: ''Razgovor je bio dug i plodonosan'' Krešo Beljak (Foto: DNEVNIK.hr) Beljak: ''Madjer se hvalio kako će za prelazak dobiti vreću novca, imam ljude koji tvrde da su ga čuli''

''Kako smo prije desetak dana sumnjali da će se tako nešto i dogoditi te smo raspolagali informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima, još proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno je USKOK-u prijavio cijeli slučaj'', priopćio je HSS.

Izrazili su nadu da će neovisne državne institucije ovaj slučaj promptno istražiti i ''dokazati da za ovu državu još uvijek ima kakve-takve nade''.

Na upit portala DNEVNIK.hr, USKOK je odgovorio:

''Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da se u predmetnom slučaju provode izvidi o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije.''

Sve se češće podnose prijave zbog sumnje u političku korupciju. Reporter Dnevnika NoveTV Andrija Jarak o ovoj je problematici razgovarao s bivšim ravnateljem USKOK-a Željkom Žganjerom.

On je objasnio da je korupciju teško dokazati. ''Trebate vjerojatnim učiniti to da je neka osoba ostvarila obilježja kaznenog djela, to jest da je prihvatila neku ponudu dara. Da je prihvatila obećanje da će joj nešto biti dano, učinjeno, plaćeno da bi napravila nešto što ne smije napraviti ili da propusti napraviti ono što je dužna napraviti'', objasnio je.