Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Istraga uoči izbora nije slučajnost'

Kosor o ostavci: Ma ni govora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je zabranio Novoj TV i Dnevnik.hr-u prijenos uživo konferencije za novinare Jadranke Kosor.

Premijerka Jadranka Kosor rekla je na početku konferencije za novinare da su dobili obavijest o proširenju istrage na HDZ i Ivu Sanadera, ali da to neće poljuljati borbu protiv korupcije. 'HDZ je i dalje čvrsta stranka, prva koja je povela Hrvatsku u borbi protiv korupcije', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Slika nije dostupna Strani mediji o presudi 'Ovo je pravi uvid u stanje političkog sustava u Hrvatskoj'

Uspješna borba protiv korupcije bila je jedan od razloga zašto smo završili pregovore, ustvrdila je Kosor, dodavši da mnogi žele da se to pretvori u prah i pepeo. To im nećemo dozvoliti, rekla je. 'Ovo je pretposljednja stanica križnog puta', rekla je Kosor. Istaknula je i da njezino ime nije na popisu proširenja istrage.

>> Josipović: Ovo potvrđuje da pravna država u Hrvatskoj radi

>> Pogledajte nervoznu premijerku Kosor!

>> Pusić: HDZ je razvio korupciju do neslućenih razmjera

>> HDZ-ovi ministri opet bježali od novinara

>> 'Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju u pada'

>> 'Svatko odgovara za svoje postupke!'

>> USKOK sumnjiči HDZ za krađu čak 30 milijuna kuna!

Premijerka je najavila da će tražiti odgovor što je s drugim istragama. 'Nećemo posustati u toj borbi i tražit ćemo dalje što je sa istragama u slučaju riječkih tržnica, velike afere vezanu za ceste', rekla je Kosor pitajući se zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne te zašto i odakle cure informacije.

'Nećemo se umoriti, različite knjige su izdane koje govore o kriminalu nekih drugih čelnika drugih stranaka, koje su same po sebi temelj za pokretanje istraga po službenoj dužnosti. Nećemo se umoriti da vidimo što je sa istragom onoga što je rekao Ivan Zvonimir Čičak, da postoje tajni računi SDP-a', rekla je Kosor.

Novinarima se obratio i Ivan Jarnjak koji je rekao da podržava premijerku Kosor i sva tijela. Rekao je da nije dobio papir, ali da će se odazvati na razgovor u USKOK-u i da će opovrgnuti sve što mu se stavlja na teret.

'Možemo se vratiti i u barake na Jarunu, ali nećemo dopustiti da se stranka uruši', rekla je Kosor. Na pitanje kako tumači pokretanje istrage u vrijeme kampanje Kosor je rekla da neće komentirati trenutak, ali da razmišlja da je ovaj tajming odabran kako bi se naštetilo stranci. Rekla je i da vjeruje da USKOK i DORH korektno odrađuju svoj posao i da daje potporu Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu u svim smjerovima u borbi protiv korupcije.

Kada su novinari pitali premijerku Kosor je li točno da je HDZ-u blokiran račun rekla im je 'Dajte molim vas, radite svoj posao'. Na pitanje o ostavci Kosor je odgovorila 'ma ni govora'.

USKOK je HDZ-u uputio obavijest o proširenju istrage, a kako smo doznali od visokopozicioniranog člana HDZ-a istraga je proširena, osim na stranku i na bivšeg premijera Ivu Sanadera i bivšu blagajnicu Branku Pavošević. Na popisu osumnjičenika su i Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Navedene osobe tereti se za financiranje kampanja iz 2003. do 2007. godine novcem iz crnih fondova. Od izvora iz HDZ-a saznajemo da se radi o iznosu od oko 30 milijuna kuna. Premijerka Jadranka Kosor današnju je konferenciju za novinare najavila jučer tijekom večeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene